[image] Samsung Electronics to Replace Plastic Packaging with Sustainable Materials

Samsung va înlocui ambalajele de plastic cu materiale sustenabile

Samsung Electronics a anunțat astăzi că va începe să ia măsuri în acest an pentru a înlocui ambalajele din plastic cu hârtie și alte materiale sustenabile, informează un comunicat de presă.

Începând cu prima jumătate a anului 2019, ambalajele utilizate în prezent pentru produsele și accesoriile Samsung – de la telefoane mobile, tablete, dar și electrocasnice – vor fi înlocuite cu materiale durabile din punct de vedere ecologic, cum ar fi plastic și hârtie reciclate.

Pentru a îmbunătăți ambalajele produselor, Samsung și-a format o echipă de lucru care se ocupă de proiectarea și dezvoltarea, achiziționarea, serviciile de marketing și de control al calității pentru noile idei de ambalare.

Pentru telefoanele mobile, tablete și produsele portabile, Samsung va înlocui materialele plastice utilizate pentru accesoriile de suport cu matrițe de celuloză, iar pungile folosite pentru a împacheta accesoriile cu materiale ecologice. Samsung va schimba și designul încărcătorului telefonului, schimbând exteriorul lucios cu un finiș mat și va elimina foliile de protecție din plastic, reducând astfel utilizarea plasticului.

Potrivit comunicatului, pungile de plastic folosite pentru a proteja suprafața aparatelor de uz casnic, cum ar fi televizoarele, frigiderele, aparatele de aer condiționat și mașinile de spălat, precum și alte aparate de bucătărie vor fi înlocuite de asemenea cu pungi care conțin materiale reciclate și bioplastice, care sunt făcute din deșeuri plastice și din combustibili nefosili, cum ar fi amidonul sau trestia de zahăr.

În ceea ce privește hârtia, Samsung va folosi numai materiale din fibre certificate de organizații internaționale de mediu, cum ar fi Consiliul pentru Administrarea Pădurilor (Forest Stewardship Council), Programul pentru Aprobarea Schemei de Certificare Forestieră (Programme for the Endorsement of Forest Certification Scheme) și Inițiativa Forestieră Durabilă (Sustainable Forestry Initiative) pentru ambalaje și manuale până în 2020.

“Samsung Electronics ia cuvântul în ceea ce privește abordarea problemelor de mediu cu care se confruntă societatea în prezent, cum ar fi epuizarea resurselor și deșeurile de plastic. Ne angajăm să reciclăm și să minimizăm cât mai mult poluarea provenită din fabricarea produselor noastre. Vom folosi materiale cât mai sustenabile și prietenoase cu mediul, chiar dacă acest lucru presupune o creștere a costurilor”, a declarat Gyeong-bin Jeon, președinte al Samsung’s Global Customer Satisfaction Center.

În conformitate cu politica economică circulară a companiei, Samsung Electronics a stabilit un plan de implementare pe termen mediu de a utiliza doar materiale din hârtie pentru ambalaje, certificate deinițiative forestiere până anul viitor. Până în 2030, Samsung intenționează să utilizeze 500 mii tone de plastic reciclat și să colecteze 7,5 milioane de tone de produse uzate (ambele cumulate din 2009).




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.