PAP20200203083601848_P4m

“Parasite” a câştigat două titluri la premiile BAFTA

Comedia neagră “Parasite”, a lui Bong Joon-ho, a câştigat două premii, inclusiv Cel Mai Bun Film Străin, la ediţia de anul acesta a premiilor Academiei Britanice de Arte de Film și Televiziune.

Premiul pentru Cel Mai Bun Scenariu Original şi cel mai bun film care nu este în limba engleză au fost câştigate de “Parasite”, film care a fost nominalizat la patru categorii, inclusiv Cel Mai Bun Film şi Cel Mai Bun Regizor. Ceremonia a fost organizată la London’s Royal Albert Hall.

Este a doua oară când un film sud-coreean câştigă la premiile BAFTA, după “The Handmaiden” (“Slujnica”), a lui Park Chan-wook, care a câștigat titlul de Cel Mai Bun Film Străin, în 2018.

La secțiunea Cel Mai Bun Scenariu Original, “Parasite”, scris împreună de Bong şi Han Jin-won, i-a bătut pe Rian Johnson, cu “Knives Out”, Noah Baumbach, cu “Marriage Story” şi Quentin Tarantino, cu “Once Upon a Time in Hollywood”.

De asemenea, filmul coreean a eclipsat patru alţi candidaţi la secţiunea filmului străin: “The Farewell” de Lulu Wang, “Pain and Glory” de Pedro Almodovar, “Portrait of a Lady on Fire” de Celine Sciamma şi “For Sama” de Waad Al-Kateab.

“Nu m-am aşteptat deloc să primesc acest premiu, pentru că scenariul a fost scris într-o limbă străină”, a spus autorul sud-coreean printr-un translator, după ce a acceptat premiul pentru scenariu.

“Încă odată aş dori să mulţumesc minunaţilor mei actori care au actualizat dialogurile şi scenele pe care eu le-am scris. Chiar cred că limbajul și expresiile corpului lor sunt cu adevărat limbajul universal”, a mai spus acesta. “Mulţumesc BAFTA că oferiţi atât de multă dragoste acestui film.”

Între timp, drama de război “1917”, regizată de Sam Mendes, a primit şapte premii, inclusiv Cea Mai Bună Imagine şi Cel Mai Bun Regizor, la premiile BAFTA.

Joaquin Phoenix a fost votat cel mai bun actor pentru prestaţia sa din filmul “Joker,” în timp ce Renee Zellweger a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul său din “Judy.”

“Parasite”, al şaptelea film al lui Bong, prezintă inegalitatea claselor sociale. Filmul a fost aclamat de mulţi critici de când a “înşfăcat” premiul Palme d’Or la ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes.

De asemenea, pelicula a câştigat distincţia pentru Cel Mai Bun Film Străin la Globurile de Aur, în ianuarie, apoi a urmat o serie de trofee acordate de asociațiile de critici de film din Statele Unite ale Americii.

Filmul este nonimalizat la şase categorii, inclusiv Cea Mai Bună Imagine şi Cel Mai Bun Regizor, la premiile Oscar, care vor avea loc duminica viitoare.

Sursa: Yonhap News




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.