Coronavirus: Coreea de Sud, cel mai mare număr de îmbolnăviri, după China – peste 6.000

Autorităţile sud-coreene au anunţat astăzi 322 de cazuri noi de coronavirus, numărul persoanelor infectate cu Covid-19 urcând vertiginos și ajungând astfel la peste 6.000 în Coreea de Sud, cel mai mare număr după China, informează agenția de presă Yonhap.
Noile cazuri identificate pe parcursul ultimelor 16 ore relevă creșterea până la 6.088 a numărului total de contaminări. Anunțul a fost făcut de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din această țară (KCDC), aproximativ 60% din numărul cazurilor confirmate fiind legate de filiala Bisericii Shincheonji, din Daegu, oraş cu 2,5 milioane de locuitori.


Potrivit KCDC, bilanţul deceselor a crescut la 40, majoritatea victimelor fiind persoane în vârstă care aveau şi alte afecţiuni.

În prezent, 36 de țări au impus o interdicție totală de intrare pe teritoriul lor persoanelor care au călătorit recent în Coreea de Sud, a declarat Ministerul de Externe sud-coreean, citat de AFP.
Coronavirusul s-a răspândit în principal în cadrul membrilor Bisericii Shincheonji a lui Iisus – o organizație religioasă văzută drept sectă de către detractori, primul caz fiind o femeie de 61 de ani care a participat la mai multe ceremonii religioase în luna februarie, în Daegu.

Japonia vrea să instituie măsuri de carantină pentru toți turiștii chinezi și sud-coreeni

Primul ministru japonez, Shinzo Abe, a anunțat, după o ședință guvernamentală, că cei care zboară din cele două țări vecine afectate de virus vor fi carantinați într-un loc desemnat timp de două săptămâni. Noua măsură va intra în vigoare dela începutul săptămânii viitoare până la sfârșitul acestei luni.

Tokyo a impus deja interdicția de intrare a persoanelor care sosesc din cele două regiunile din sudul și sud-estul orașul Daegu și provincia Gyeongsang de Nord – unde au fost raportate cea mai mare parte a cazurilor COVID-19.

Mai mult decât atât, Abe a sugerat posibilitatea extinderii interdicției de intrare în țară și pentru persoanele care ar putea proveni din alte regiuni afectate de virus din Coreea de Sud și invalidarea tuturor vizelor de sosire emise coreenilor și chinezilor. El a mai spus că toate zborurile dinspre cele două țări vor avea voie să aterizeze doar pe Aeroportul Narita, principala poartă spre Tokyo, și pe aeroportul Kansai din Osaka.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.