PCM20200317000057990_P4

Coreea de Sud amână pentru a treia oară consecutiv începerea anului școlar de teama COVID-19

Coreea de Sud a anunțat că va amâna noul an școlar pentru încă două săptămâni de vreme ce se luptă în continuare cu infecțiile colective cu COVID-19, care au apărut la biserici, spitale și chiar la cursuri de Zumba, informează Yonhap.

          Potrivit acestei măsuri, noul an școlar din grădinițe și școlile elementare, gimnazii și licee din întreaga țară va începe pe 6 Aprilie, cu 5 săptămâni mai târziu decât în anii normali, conform Ministerului Educației.

          Centrele pentru îngrijirea copiilor, care au grijă de cei foarte mici și de copii în vârstă de până la 7 ani, se vor închide, de asemenea, încă două săptămâni și se vor deschide pe 6 Aprilie.

           „Guvernul judecă faptul că, în timp ce epidemia de COVID-19 a intrat într-un trend descendent, este încă prematur să lăsăm garda jos. Măsura are scopul de a încuraja oamenii să joace un rol activ în distanțarea socială cu această amânare a anului școlar,” se arată într-un comunicat de presă al Ministerul Educației.

            În argumentarea deciziei luate, ministerul a făcut referință la experți și autorități din Sănătate care au adresat îngrijorări asupra infecțiilor în școli ce se puteau extinde către case și alte zone ale societății. Opina generală a autorităților este că va dura cel puțin 2-3 săptămâni pentru a vedea dacă școlile se pot deschide în siguranță.

Ministrul Educației, Yoon Eun-Hae a lăsat totuși loc și de alte amânări. „În cel mai rău caz, va trebui să amânăm din nou începutul anului școlar, dar (programul) s-ar putea totodată muta în avans dacă situația devine mai bună.”

            Aceasta este a 3-a oară când guvernul amână începerea școlii ca parte a măsurilor împotriva noului coronavirus. Prima amânare a avut loc cu o săptămână până pe 9 Martie, mai apoi cu două săptămâni, până pe 23 Martie, pe baza grijilor referitoare la contractarea noului coronavirus de către copii în școli.

            Guvernul a declarat că va trebui să dezbată mai departe ideea de a amâna examenul național de admitere la facultate. Examenul, cheie în ceea ce privește liceele din Coreea, are loc de obicei în luna noiembrie.

            Cea mai recentă măsură vine pe fondul îngrijorării crescute cu privire la transmiterea colectivă, care reprezintă aproximativ 80% din totalul infecțiilor din Coreea de Sud.

           În vreme ce unii părinți s-au opus amânărilor, menționând lipsa programelor de îngrijire a copiilor și confuzia în programele academice, mai mulți cer măsuri mai clare până ce riscul de îmbolnăvire va trece.

            Ministerul Educației spune că plănuiește să anunțe reguli și măsuri actualizate în ceea ce privește carantinei din școli și să asigure un mediu școlar sigur, măsuri precum mărirea distanței dintre pupitre în clase, suspendând orele de prânz și facilitând accesul la dezinfectant și măștile de protecție.

            Pentru a preveni un gol de educație, ministerul plănuiește să extindă cursurile online și să ofere computere și alte echipamente pentru a crea o legătură stabilă online pentru toți studenții.

             Pentru părinții care nu îi mai pot îngriji pe copii, ministerul a declarat că va continua să ofere programe de urgență de îngrijire a copiilor la grădinițe și școli elementare până la 7 PM, în zilele săptămânii.

             Guvernul a îndemnat, de asemenea, educația privată să ia parte în lupta anti-virus, susținând că va apela și la alte măsuri dacă situația prezentă o va cere.

             În ciuda îngrijorării asupra transmisiei colective între studenți, multe școli private încă funcționează din motive financiare sau a cererii din rândul părinților. Astfel, instituții majore din Seul au reluat cursurile pe 16 martie, datele Oficiului pentru Educație al orașului au arătat că mai mult de 80% din școlile private din zona Gangman sunt în stare de funcționare normală.

       




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.