AEN20200501004000315_01_i_P4

Coreea va începe să redeschidă condiționat muzeele naționale și bibliotecile de săptămâna viitoare

La finalul a peste două luni de când au fost închise din cauza focarelor de coronavirus apărute, Coreea de Sud plănuiește să redeschidă, condiționat, muzeele și bibliotecile administrate de stat. Acest lucru se va întâmpla începând de săptămâna viitoare, după cum a declarat guvernul, potrivit Yonhap.

Începând de miercuri, 24 de muzee de istorie și artă naționale, precum și biblioteci din toată țară își vor redeschide ușile către public în anumite condiții, în conformitate cu normele de distanțare socială recomandate de guvern.

Măsurile elaborate de guvern impun instituțiilor să interzică vizitele de grup sau alte tipuri de întâlniri și să păstreze lista de vizitatori precum și numerele de contact ale acestora.

În privința bibliotecilor, serviciile de închiriere de cărți nu vor fi permise până la o notificare viitoare, cu excepția magazinului Sejong din cadrul Bibliotecii Naționale a Coreei. Cei care vor veni la bibliotecă vor trebui să poarte măști, aceasta fiind una din condiții pentru a permite accesul.

Instituțiile care se vor fi redeschise sunt următoarele: Muzeul Național al Coreei și cele 13 sucursale regionale ale sale, cele 4 locații ale Muzeului Național de Artă Modernă și Contemporană, cele 3 locații ale Bibliotecii Naționale a Coreei, Muzeul Național Folcloric din Coreea, Muzeul Național de Istorie Contemporană Coreeană și Muzeul Național Hangeul

Această decizie de redeschidere a venit în contextul în care Coreea de Sud a reușit să aplatizeze curba noilor cazuri COVID-19 în ultimele săptămâni.

Astăzi, 1 mai, Coreea a raportat 9 cazuri de noi infecții cu coronavirus și este astfel a treia zi la rând în care numărul zilnic a fost format dintr-o singură cifră. Ieri a fost o zi eveniment, în care au fost confirmate 4 cazuri de coronavirus, dar nefiind cazuri de infectare internă.

Trebuie să vă aduc aminte că în lună februarie, Coreea a hotărât să închidă cele 24 de instituții culturale naționale, împreună cu alte teatre și companii de artă naționale în demersurile autorităților de a împiedica apariția unor noi focare locale de coronavirus.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.