1200px-Korea-Seoul-Blue_House_(Cheongwadae)_Reception_Center_0688&9-07_cropped

Idee INEDITĂ a președintelui Coreei: un tur virtual al Cheong Wa Dae realizat cu prilejul Zilei Copilului

Președintele Moon Jae-in a oferit, astăzi, un tur virtual al biroului său de la Casa Albastră, cunoscută oficial în Coreea drept Cheong Wa Dae, copiilor sud-coreeni, ca înlocuitor al unui eveniment anual dedicat Zilei Copilului, eveniment ce era în mod normal organizat pe gazonul Cheong Wa Dae și care nu a mai putut fi ținut anul acesta din cauza pandemiei de coronavirusului, informează Yonhap.

Moon și prima doamnă, Kim Jung-sook, au participat, astfel, la producția unui videoclip special folosind formatul Minecraft, un joc video popular printre copii.

Cu înregistrări ale vocilor și mesaje inserate ca personaje de Minecraft, clipul prezintă un tur al Cheong Wa Dae și un briefing de presă al Centrelor Coreene pentru Controlul și Prevenirea Bolilor cu privire la răspunsul țării la pandemia de COVID-19.

În acest context, Moon a subliniat că toți copiii din țara sau au fost nevoiți să nu facă școală luni întregi. “Depășim coronavirusul datorită răbdării voastre”, a le-a transmis președintele copiilor. “Vă rog să vă amintiți că, la fel ca și voi, adulții încearcă să lupte împotriva virusului cu care ne confruntăm pentru prima dată. Cu toții suntem eroi”, a subliniat Moon Jae-in.

La rândul său, prima doamnă le-a reamintit copiilor că spălatul pe mâini și purtarea măștilor de protecție facială sunt printre metodele foarte importante de combatere a virusului din China.

Reprezentanții Cheong Wa Dae au spus că vor lansa și filme cu subtitrare în engleză pentru copii sud-coreeni din țări străine.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.