20200505000188_0mmmmm

20 de școli au fost selectate să adopte uniforme inspirate din hanbok

Ministerul Culturii, Sportului și Turismului a anunțat că va selecta 20 de școli generale și licee care vor adopta uniforme școlare inspirate din hanbok, în colaborare cu Ministerul Educației.

„Sperăm că va fi descoperită o nouă valoare a hanbok-ului prin aceste uniforme inspirate din hanbok, care arată bine și se simt confortabile”, a declarat un oficial al Ministerului Culturii într-un comunicat.

Acest proiect a început în luna februarie a anului trecut, când Ministerul Culturii și Ministerul Educației au semnat un memomrandum pentru proiectul cu uniforme școlare. De asemenea, în aprilie anul trecut, cele două ministere au organizat și un concurs și au selectat 53 de modele diferite de uniforme, inspirate din costumul tradițional coreean.

Ministerele vor alege separat 10 școli care în prezent primesc fonduri pentru uniformele elevilor și 10 școli care nu primesc. Pentru școlile selectate care nu primesc sprijin pentru uniforme, guvernul va oferi 300.000 de woni pe student, timp de 3 ani.

Cererile de la școli vor fi preluate în perioada 18-29 mai.

Decizia finală este așteptată în iunie, pentru a pune la dispoziție uniformele în al doilea semestru al anului școlar curent sau cel târziu, la începutul anului școlar viitor.

Mostre de uniforme școlare inspirate din hanbok pot fi văzute la Galeria KCDF din Insa-dong, Seul, în perioada 6-29 mai. Școlile se pot întâlni la această galerie cu consultanți de la Centrul pentru Hanbok al Ministerului Culturii, în ceea ce privește acest proiect.

Mai multe detalii se pot găsi și pe website-ul Centrului pentru Hanbok, www.hanbokcenter.kr.

De asemenea, guvernul a menționat că va veni cu măsuri, în a doua jumătate a anului, precum adoptarea uniformelor inspirate de hanbok și pentru oamenii care lucrează în instituții culturale și de ată, pentru a face hanbok-ul parte din viața de zi cu zi a oamenilor.

Sursa: koreanherald.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.