analize

Coreea de Sud caută NOI metode pentru a depista persoanele posibil infectate cu COVID-19 în cluburile de noapte

Autorităţile sud-coreene au anunţat, marţi, că folosesc date de telefonie mobilă pentru a depista persoanele care au frecventat cluburile de noapte din Seul, unde a apărut un focar de contaminare, potrivit Agerpres.

Coreea de Sud, considerată un model în lupta împotriva noului tip de coronavirus, se confruntă în prezent cu o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 după neașteptata apariţie a unui focar de infecție într-un cartier al capitalei sud-coreene, cunoscut pentru viaţa sa de noapte, în special în mai multe cluburi frecventate de comunitatea homosexuală.

Considerată a fi o ţară extrem de conservatoare, majoritatea clienţilor acestor cluburi ezită să se prezinte în fața autorităţilor pentru a fi testate, deși acestea au garantat anonimatul persoanelor care vor face testul pentru depistarea COVID-19.

Un total de 27 de noi cazuri au fost înregistrate marţi în Coreea de Sud, ţară cu 52 de milioane de locuitori, ridicând la 10.963 numărul persoanelor testate pozitiv cu COVID-19, conform autorităţilor.

Tot ieri, peste 100 de cazuri erau puse pe seama focarului de contaminare din Itaewon, unul din cartierele elegante din Seul, conform declarației primarulului Seulului, Park Won-soon.

Acesta a precizat și că autoritățile dispun în prezent de o listă de 10.905 persoane care ar fi frecventat acest cartier, ca urmare a datelor de telefonie mobileă furnizate de operatori. Aceste persoane au primit un SMS prin care erau invitate să facă un test, a precizat edilul.

Conform organizației sud-coreeane însărcinate cu gestionarea catastrofelor, aproape 2.000 de persoane care ar fi frecventat aceste cluburi de noapte nu au putut fi contactate, mii de poliţişti urmând să fie însărcinaţi cu găsirea lor.

Până în prezent, peste 7.000 de persoane care au frecventat acest cartier în cursul ultimelor două săptămâni au fost testate, cei care ar încerca să evite testele riscă o amendă în valoare de două milioane de woni (1.500 de euro).

Se pare că numărul persoanelor care au acceptat să fie testate s-a dublat după ce Seulul a garantat protecţia vieţii private.

Homosexualitatea nu este ilegală în Coreea de Sud, însă, conform grupurilor de apărare a drepturilor homosexualilor, discriminările împotriva acestora rămân numeroase.

Această creştere a numărului de contaminări survine într-un moment în care Coreea de Sud a relaxat măsurile de distanţare socială în vigoare din martie. Teama autorităților de apariția celui de-al doilea val de COVID-19 este atât de mare încât redeschiderea şcolilor, prevăzută pentru această săptămână, a fost amânată, mai arată sursa citată.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.