optimize (1)

Șuvoaie puternice în Coreea de Sud. Bilanțul: orașe inundate și 5 decese

Ploi abundente cu vânt puternic au lovit, în aceste zile, Coreea de Sud, provocând inundații care au ucis 5 persoane și au lăsat oameni blocați în apele care au crescut îngrijorător.

Sediul Central pentru Gestionarea Dezastrelor a declarat, inițial, că trei persoane au fost găsite moarte în mașinile lor joi seară, scufundate în apa într-un pasaj din sudul portului Busan. Un bărbat a fost dat  dispărut după ce a fost luat de curenții puternici ce au pătruns  în Ulsan, în nord-estul Busanului, potrivit Koreatimes.

În Busan, al doilea cel mai mare oraș al țării, ploi torențiale de până la 80 de milimetri pe oră au dezlănțuit haosul, provocând  alunecări de noroi în șantiere și transformând stațiile de metrou în dușuri interioare.

Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, precipitațiile  pe oră în oraș au înregistrat, joi, a 10-a cea mai mare cantitate  din anul 1920. Fotografiile distribuite  de locuitorii din Busan de acolo au arătat că apa acumulată  de la ploaie a căzut în stațiile de metrou subterane și autobuzele au fost surprinse circulând în apele care ajunseseră la un nivel foarte  înalt. Străzile, în mod normal, aglomerate  s-au transformat în lacuri uriașe în aceste zile.

În Busan, au fost semnalate 162 de cazuri de case inundate, cele mai multe din țară, unde au fost scufundate și 43 de drumuri, iar mai multe persoane au râmas blocate în vehiculele lor.

Șuvoaiele au lovit joi seară o clădire de apartamente de lux  din cartierul comercial Centum City din Busan și au cauzat daune  mai multor mașini de lux parcate în subteran, potrivit declarațiilor  martorilor. Parcările subterane ale clădirii și intrarea s-au transformat în haos, în timp ce rezidenții s-au grăbit să-și mute mașinile la suprafață. Toate cele șase ascensoare ale clădirii s-au prăbușit, de asemenea, pe fondul ploii abundente.

O prognoză de  ploi puternice a fost, de asemenea, emisă pentru orașul industrial Ulsan, casa  principalelor uzine ale Hyundai Motor. Șuvoaiele  puternice au declanșat alunecări de noroi și inundații fulgerătoare care au înghițit trotuarele și căile pietonale de-a lungul pârâului Yeocheon din sudul orașului  Ulsan. Un număr de 44 de rapoarte de avarii au fost depuse la Stația de pompieri Ulsan.

În capitala Seul, unele străzi  au fost închise din cauza apelor în creștere, iar daunele provocate au fost minore. În Gwangju, Gapyeong și Paju din provincia Gyeonggi, șuvoaiele puternice au provocat temporar întreruperi de energie la 1.100 de gospodării.

Autoritățile coreene au raportat, vineri, 217 persoane evacuate din casele lor, 51 salvate și au fost identificate 289 de case inundate. Pe regiuni, 162 de case au fost inundate în Busan, 70 în provincia Gyeongsang de Nord, 27 în Incheon, 21 în Ulsan și 9 în provincia Gyeonggi.

Avertizări de ploi puternice sunt încă în vigoare în anumite părți ale țării, inclusiv în provinciile Gangwon și  Gyeongsang de Nord, unde se estimează că vor continua precipitațiile  de până la 50 mm. În schimb, ploile abundente se vor opri în zona capitalei – Seul, Incheon și provincia Gyeonggi.

Meteorologii coreeni au spus că ploile vor continua până sâmbătă, 25 iulie.

(sursa




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.