Eg4VK4ZU0AIAeopm

Odată cu noul record Billboard al grupului BTS, guvernul sud-coreean dorește să revizuiască condițiile din actul de serviciu militar

Guvernul și Partidul Democrat de guvernământ din Coreea (DPK) lucrează la revizuirea Legii serviciului militar pentru a permite artiștilor remarcabili din cultura pop, care sporesc statutul țării pe scena mondială, să-și amâne înrolarea.

Miscarea vine după ce grupul de băieți BTS a devenit primul act din K-pop care a ocupat poziția fruntașă în topul Billboard Hot 100, cu cel mai recent single, “Dynamite”.

Membrii BTS pozează la un eveniment de presă online, după ce au ajuns în topul Billboard Hot 100 cu cel mai recent single “Dynamite”, pe data de 3 septembrie.
Sursa foto: Big Hit Entertainment

Parlmentarul DPK, Jeon Yong-gi, a declarat că propune un proiect de lege pentru revizuirea actului care să permită artiștilor care au ridicat prestigiul Coreei la nivel internațional, să-și amâne serviciul.

Menționând că BTS a generat o valoare de 5,6 trilioane de woni (4,7 miliarde de dolari), parlamentarul a susținut că artiștilor K-pop recomandați de ministrul culturii ar trebui să li se permită să își amâne înrolarea.

“Amânarea serviciului militar este o problemă total diferită de acordarea scutirilor”, a spus Jeon într-un comunicat de presă. “Trebuie să oferim opțiunea de a amâna înrolarea pentru cei din alte domenii ale căror cariere înfloresc la douăzeci și ceva de ani.”

Ministerul Culturii, Sportului și Turismului a declarat că a început discuțiile cu ministerele conexe pentru a revizui actul care ar funcționa favorabil față de artiștii care au adus o contribuție semnificativă la creșterea culturală și economică a țării.

„BTS și ‘Parasite’ (n.r. filmul) au adus contribuții enorme țării, atât în ceea ce privește beneficiile culturale, cât și cele economice. În prezent, finalizăm detalii și definim criterii care să permită membrilor BTS să-și amâne înrolarea până la vârsta de 30 de ani. Planificăm să revizuim legea până la sfârșitul acestui an “, a declarat ministrul Culturii, Park Yang-woo pentru The Korea Times. „Cu toate acestea, nu avem de gând să acordăm scutiri”.

În conformitate cu legea actuală, toți bărbații apți între 18 și 28 de ani sunt obligați să se alăture forțelor armate și să servească aproape doi ani. Cu toate acestea, medaliații olimpici, medaliații cu aur ai Jocurilor Asiatice și muzicienii clasici premiați internațional sunt scutiți de la serviciul militar pentru ridicarea profilului țării la nivel global.

Parlamentarul independent Yoon Sang-hyun a declarat că scutirea militară nu ar trebui să se limiteze la câștigătorii competițiilor sportive sau muzicale, adăugând că membrii BTS sunt mai mult decât calificați pentru a li se permite scutiri.

“BTS reprezintă principala putere a Coreei. Grupul face o treabă mai bună decât 1000 de diplomați la un loc. Trebuie să introducem un comitet independent de revizuire pentru a examina artiștii care sunt calificați pentru a primi derogări militare”, a spus Yoon într-un comunicat de presă.

Big Hit Entertainment, agenția de management a BTS, a declarat că Jin, cel mai mare membru al grupului, în vârstă de 28 de ani, își va putea întârzia înrolarea până la sfârșitul anului 2021, deoarece este în prezent înscris într-un program la o școală absolventă.

Cu excepția celui mai tânăr membru, Jungkook, în vârstă de 23 de ani, toți membrii BTS sunt în prezent înscriși în programe de MBA la Universitatea Cibernetică Hanyang, deoarece studentul la o școală absolventă își poate amâna înrolarea în armată până la vârsta de 29 de ani.

Sursa: koreatimes.co.kr




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.