PYH2020090204510005600_P4

VIDEO/ Taifunul Maysak a făcut RAVAGII în Coreea de Sud: Două persoane au murit, 120.000 de gospodării au rămas fără electricitate. Patru reactoare nucleare, oprite

Taifunul Maysak  face ravagii în Coreea de Sud. Peste o mie de zboruri interne au fost anulate, chiar și trenurile au fost nevoite să rămână în gări, și asta după ce rafalele de aproape 150 km/h au pus la pământ numeroși stâlpi de înaltă tensiune și oamenii aproape că au fost luați pe sus de vântul puternic. De parcă asta nu era tot, lipsa electricității a dus și la oprirea bruscă a patru reactoare nucleare, relatează realitatea.net.

Cel putin două persoane murit după ce taifunul Maysak, însoţit de ploi torenţiale şi vânt puternic, a ajuns joi în Peninsula coreeană, afectând cu precădere regiunile lovite anterior de taifunul Bavi, relatează Agerpres, care citează Reuters.

În ceea ce privește decesele, o persoană a murit după ce rafalele de vânt au spart o fereastră în al doilea cel mai mare oraș din Coreea de Sud, Busan, unde au fost înregistrate viteze ale vântului de 170 km/h, potrivit Yonhap. Un alt bărbat din acelaşi oraş a fost găsit mort, existând suspiciunea că acesta a decedat după ce a căzut de pe acoperișul casei sale în timp ce repara o infiltrație.

Al nouălea taifun din acest sezon și al patrulea care lovește peninsula în acest an a lăsat fără energie electrică aproximativ 120.000 de gospodării din Coreea de Sud, au anunțat autoritățile. De obicei, peninsula nu este afectată decât de un singur taifun pe an, însă un alt eveniment meteorologic similar, Haishen, se formează la sud de Japonia şi se prognozează că va atinge coasta coreeană duminică sau luni, a indicat Earth Observatory al agenţiei spaţiale americane NASA.

O navă la bordul căreia se aflau un echipaj format din 43 de persoane şi aproape 6.000 de vite, care se deplasa între Noua Zeelandă și China, s-a răsturnat din cauza vremii nefavorabile în Marea Chinei de Est, potrivit unui membru al echipajului care a reușit să supraviețuiască.

În unele dintre zonele afectate joi de Maysak nici nu s-au dezmeticit bine de pe urma taifunul Bavi de săptămâna trecută, acesta fiind unul dintre cele mai umede anotimpuri musonice consemnate în această zonă.

În unele zone din insula turistică Jeju au fost înregistrate cantități de precipitații de peste 1.000 mm începând de marți.

Seria de furtuni este alimentată de ”apa extrem de caldă din Pacificul de Vest tropical”, a precizat NASA.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.