descărcare

Peste 300.000 de sud-coreeni au semnat o petiție în urmă furiei cauzate de un șofer în stare de ebrietate, care a provocat un accident rutier în urma căruia o persoană a murit

         Sud-coreenii sunt furioși în urma unui incident în care un șofer aflat sub influența alcoolului a accidentat mortal un om în vârsta de 54 ani care se deplasa pentru a livra pui prăjit, relatează koreaherald.com.

          Astfel, o petiție publicat pe site-ul Casei Albastre, încărcate pe 10 septembrie de cineva care pretindea a fi fiica persoanei decedate, a strâns mai mult de 300.000 de semnături în decurs de numai o zi, respectiv până vineri, la ora 11 dimineața. Important de știut este faptul că petițiile cu cel puțin 200.000 de semnături sunt eligibile pentru a primi un răspuns oficial din partea Casei Albastre.

          Autorul petiției a cerut pedepse severe pentru șoferul responsabil care, conform spuselor sale, a devastat familia prin uciderea tatălui său.

Sursă foto: The Korea Herald

          „Din ce am cercetat pe Internet, autorul faptei a căutat un avocat înainte de a suna la 119 iar pasagerul său nu purta centură”, conform spuselor fiicei persoanei decedate. „Tatăl meu, care era cel mai tânăr dintre 7 frați, nu mai este acum cu noi iar toată familia noastră este distrusă”, a adăugat aceasta.

          Tatăl celei care a inițiat petiția, în vârstă de 54 de ani, a murit în Incheon, pe 9 septembrie, din cauza faptului ca a fost lovit de o șoferiță în vârstă de 33 de ani. Mercedes-ul șoferiței aflate sub influența alcoolului a trecut linia continuă dintre sensuri și a izbit în plin motocicleta condusă de victimă. Acesasta a fost imediat transportat la un spital din apropiere, dar a fost declarat decesul la scurt timp. Poliția a descoperit că șoferița mașinii vinovate de producerea accidentului avea o concentrație de alcool în sânge de peste 0.1%, suficient pentru a i se suspenda permisul.

           Tatăl celei care a înaintat petiția făcuse ultima livrare de pui prăjit din acea seară după o zi lungă de muncă. Fiica a mai declarat că tatăl său fusese întotdeauna un om foarte muncitor, lucrând din greu pentru familia sa și pentru a-și satisface clienții.

           Poliția a emis un mandat de arestare pentru șoferița vinovată de accident. Ei intenționează să ceară procurorilor să aibă în vedere cel mai înalt grad de pedeapsa pentru șoferiță. Pedepsele pentru condus în stare de ebrietate au fost întărite recent prin intermediul „Actului Yoon Chang-ho”. Această moțiune care a fost adoptată în 2018 în urma unui accident în care un tânăr a murit lovit de un șofer în stare de ebrietate, specifică faptul că cei în culpă pot sta cel puțin 3 ani în închisoare, cu extindere posibilă până la finalul vieții, în cazul accidentelor mortale.

      Mai mult decât atât,  poliția ia în calcul posibilitatea de a adăuga și acuzația de punere în pericol a pasagerului.    




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.