vaccin

Coreea de Sud îşi va asigura din timp 30 de milioane de doze din viitorul vaccin anti-COVID-19. 60% din populaţie va beneficia de acesta

Coreea de Sud îşi va asigura din timp 30 de milioane de doze dintr-un viitor vaccin împotriva noului coronavirus, respectiv pentru 60% din populaţia ţării. Un anunț în acest sens a fost făcut, astăzi, de premierul sud-coreean, Chung Sye-kyun, în timpul unei şedinţe de guvern, informează Agerpres, care citează Reuters.

În timp ce autorităţile ar dori să vaccineze întreaga populaţie a ţării de 52 milioane de locuitori, incertitudinile cu privire la siguranţa, eficienţa şi dezvoltarea vaccinului au limitat investiţiile Coreei de Sud, a spus Chung.

Potrivit premierului sud-coreean, guvernul va negocia cu organizaţii internaţionale relevante în domeniu şi cu producătorii viitorului vaccin, pentru a asigura aprovizionarea timpurie cu doze de vaccin anti- COVID-19 şi va achiziţiona mai multe pe măsură ce situaţia va evolua.

În august, Coreea de Sud a anunţat că intenţionează să se ralieze facilităţii COVAX, un plan global de alocare a viitoarelor vaccinuri anti- COVID-19, coprezidat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi menit să ajute la achiziţionarea şi distribuirea echitabilă a dozelor de vaccin.

Astfel, Coreea de Sud va achiziţiona 20 de milioane de viitoare doze de vaccin în cadrul schemei COVAX, valabile pentru 10 milioane de oameni, şi 40 de milioane de viitoare doze de la producători de medicamente privaţi, au precizat autorităţile sud-coreene într-un comunicat remis presei.

Vă reamintim că societatea sud-coreeană SK Bioscience a acceptat în iulie să fabrice vaccinul experimental AstraZeneca, care a demonstrat rezultate promiţătoare împotriva noului tip de coronavirus, pentru a ajuta compania britanică la aprovizionarea globală cu doze de vaccin.

De asemenea, compania americană Novavax Inc a anunţat luna trecută că SK Bioscience, unitate a SK Chemicals, va produce o componentă a vaccinului experimental împotriva coronavirusului al dezvoltatorului american de medicamente în scopul de a accelera aprovizionarea cu acesta.

Agenţia sud-coreeană pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor a raportat 106 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce a crescut numărul total de infectări la 22.391 şi cel al deceselor de COVID-19 la 367.

La nivel mondial, numărul total al infectărilor cu coronavirus a ajuns, astăzi, la 29.617.178 de cazuri, iar cel al deceselor 935.946, în timp ce 21.419.484 de persoane s-au vindecat. Pe primele poziții în topul țărilor cel mai afectate de pandemia de coronavirus se află SUA, urmate de India și Brazilia.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.