optimize-1

Coreea se pregătește de vacanță de Chuseok, în timp de pandemie

Ministerele, asociațiile guvernamentale și administrațiile municipale sunt în alertă maximă și se pregătesc intens pentru o posibilă creștere a infecțiilor cu COVID-19 pe durata sărbătorii Chuseok care începe pe 30 Septembrie și care va dura 5 zile, potrivit Koreatimes.

         Chuseok este una din cele mai importante sărbători anuale din Coreea, în care milioane de oameni se întorc în orașele natale pentru a ține ceremonii de comemorare a părinților și bunicilor dar și pentru a petrece timp cu membrii familiilor lor.

          Autoritățile din domeniul sănătății sunt îngrijorate în privința sărbătorii deoarece țara a avut deja de-a face cu o creștere a numărului zilnic de îmbolnăviri cu coronavirus pe durata așa-numitei „sărbători de aur” ce a avut loc între 30 Aprilie și 5 Mai dar și pe durata Zilei Independenței, ce a durat 3 zile începând cu 15 August.

          Mai precis, bilanțul de noi cazuri al Coreei de Sud a fost de ordinul sutelor începând cu 13 August ca urmare unui al doilea val de infecții, în ciuda faptului că în ultimele 3 zile numărul nu a mai trecut de 100.

          Pe baza acestor informații, guvernul face apel către oameni de a fi rezervați în a se întoarce în orașele natale sau în locurile aglomerate unde mulți se adună, conform tradiției, pe durata acestei sărbători, desemnând perioada de 2 săptămâni începând cu data de 28 Sept. ca „perioadă specială” destinată eforturilor naționale intense de combatere a virusului.

          Guvernul a implementat deja o serie de măsuri destinate pentru a ține în frâu răspândirea COVID-19.

           Compania de căi ferate din Coreea a început să vândă doar locuri la geam pentru a asigura păstrarea distanței între pasageri, în timp ce taxele de drum și autostradă, suspendate în mod normal în această perioadă, vor fi colectate în mod obișnuit pentru a descuraja traficul rutier.

           „Taxele de drum au fost suspendate temporar încă din 2018, însă ele vor fi colectate în acest an pentru a preveni aglomerarea drumurilor,” conform declarației lui Kim Gang-lip, vice-ministru pentru Sănătate și Bunăstare. „Sperăm că locuitorii vor înțelege decizia guvernului.” Kim a mai adăugat că toate taxele de drum adunate pe timpul Chuseok vor fi folosite pentru dezinfectarea zonelor de servicii.

             Ministerul Mediului se pregătește, de asemenea, pentru o creștere accelerată a generării gunoiului și deșeurilor pe timpul sărbătorii anuale, de vreme, ce criza de sănătate publică va duce cel mai probabil la o creștere a livrărilor de cadouri și a utilizării produselor de unică folosință.

              Ministerul plănuiește să efectueze inspecții în cooperare cu autoritățile locale și alte organizații relevante în cadrul companiilor ce sunt suspectate de aruncări ilegale de deșeuri.

             „Vom face toate eforturile posibile pentru a combate aruncările ilegale ale deșeurilor,” conform unui oficial. „De asemenea, vom crește suportul oferit companiilor care urmează regulile din acest domeniu.”

               Din partea sa, Comisia pentru Drepturile Civile și Anti-Corupție a făcut un apel către autoritățile locale să fie pregătite pe măsură pentru un posibil val de plângeri și reclamații pe timpul Chuseok în mijlocul temerilor crescute de epidemii pe durata sărbătorii.

               Comisia a mai declarat că o mulțime de oameni au avut deja o serie de întrebări și încercări de a se informa cu privire la restricțiile de călătorie și de adunări dar și de reguli pentru distanțare socială și programe ale școlilor în timpul acestei sărbători.

                Guvernele locale muncesc, de asemenea, intens pentru a-și creiona propriile măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului.

                Districtul Yesan din sudul provinciei Chungcheong a decis să închidă un cimitir între 30 Septembrie și 4 Octombrie pentru a preveni valurile de infectări care pot apărea cu atât de mulți oameni veniți în vizită.

                Decizia a fost luată în urma contactului luat de câțiva locuitori testați recent pozitiv pentru COVID-19 cu persoane infectate ce locuiesc în alte părți ale țării.

                Oficiul regional a făcut apel către oamenii care plănuiau să viziteze cimitirul pentru a comemora pe cei dragi pe timpul Chuseok, să ia în considerare alternative. „Decizia a fost făcută pentru a proteja siguranța oamenilor și pentru a împiedica răspândirea virusului. Cerem cetățenilor cooperare maximă,” a declarat un oficial din cadrul autorității regionale.

                 Vice-ministrul Kim a confirmat că guvernul lucrează momentan la un set de reguli și măsuri detaliate pentru Chuseok, adăugând faptul că un anunț oficial va fi făcut curând.

„Niciunul din noi nu ar trebui să lase garda jos în ceea ce privește coronavirusul mai ales în contextul mișcărilor importante ale populației ce se așteaptă pe timpul Chuseok,” mai declara el. „Ar trebui să facem eforturi pentru a preveni sărbătoarea de la deveni încă o sursă de îmbolnăvire în mijlocul pandemiei COVID-19.”

           Kim Woo-joo, profesor în cadrul Spitalului Universității Guro din Coreea, a făcut de asemenea apel la purtarea măsții de protecție atunci când oamenii își vizitează familiile.

           „Au existat multe cazuri unde oamenii au contactat virusul de la membrii familiei,” a declarat el. „Guvernul va trebui să anunțe măsuri care să-i ajute pe oameni să petreacă timp cu familiile lor într-un mod cât mai sigur posibil”.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.