1375657328_b7b6dcc3_C8-2

Ce poți face în Seul în perioada Chuseok 2020

Întrucât se aștepta ca foarte mulți oameni să rămână acasă în această vacanță (5 zile) de Chuseok din cauza COVID-19, Guvernul Metropolitan Seul a lansat o listă de spectacole și activități de care rezidenții se pot bucura prin canalele culturale ale orașului atât pe YouTube cât și Naver TV, potrivit Koreatimes.

Un spectacol de 60 de minute ce constituie o colaborare între Song Ga-in, o cântăreț de trot și Yu Taepyungyang, un cântăreț tradițional coreean de pansori, este unul din lucrurile pe care guvernul orașului l-a pregătit special pentru această sărbătoare de Chuseok.


Cântăreața la trot Song Ga-in cântă în timpul unei sesiuni de înregistrare, organizată de Guvernul Metropolitan Seul

Cântăreața Song a devenit populară prin intermediul „Miss Trot”, un reality show coreean, la începutul acestui an și este unul dintre cei mai populari artiști de divertisment de țară. Yu, în vârstă de 29 de ani, este un cântăreț a cărui voce i-a adus milioane de fani în toată Coreea.

Spectacolul a fost înregistrat în avans în destinații turistice din Seul precum – Donuimun Museum Village, Seoul Donhwamun Traditional Theater, Namsangol Hanok Village și locuri din jurul vechiului zid al orașului Seul – și va fi încărcat la ora 19:00. pe 2 octombrie pe canale și, de asemenea, va fi difuzat la ora 22:00 pe 3 octombrie pe canalul de cablu SBS MTV.

Realitatea virtuală și tehnologiile 3D au fost folosite la înregistrare pentru a spori calitatea spectacolului, potrivit informațiilor oferite de guvernul orașului.

Guvernul a pregătit, de asemenea, un spectacol destinat generației mai vechi, aducând în prim plan astfel, muzicieni de trot din prima generație de trot din Coreea – Hyun Mi, Park Il-nam, Park Jae-ran, Nam Il-hae și Yoon Seung-hui – care este acum disponibil.

De asemenea, tot în această perioadă , Orchestra Filarmonicii din Seul prezintă online 4 spectacole înregistrate cu muzica lui Mahler, Sibelius, Haydn, Mozart și Beethoven.

Pentru cei care doresc să învețe ceva în această perioadă de vacanță, autoritățile au pregătit, de asemenea, cursuri online care îi instruiesc pe spectatori cum să facă brățări tradiționale; perdele cu modele tradiționale și Dasik, o prăjitură tradițională care se servește, de obicei, la ceai. Pentru a realiza brățări și perdele, persoanele interesate pot achiziționa , în avans, un kit din magazinul Naver Smart Store, Donuimun Museum Village sau magazinul online Namsangol Hanok Village. Toate videoclipurile sunt acum disponibile, iar sesiunea de realizare a perdelelor va fi disponibilă miercuri, 30 septembrie.

Totodată, pentru cei care doresc să învețe să cânte la tobe și chitară, în sistem online, orașul oferă cursuri gratuite ce se desfășoară tot online. Bateristul Kim Kyeong-in de la trupa Peter Pan Complex și muzicianul independent Lee Han-cheol vor conduce sesiunile de îndrumare. Videoclipurile sunt disponibile pe canalul de YouTube.

Dacă sunteți în căutarea unui spectacol live, Namsangol Hanok Village va oferi o reconstituire a „Cheonshin Gut”, un ritual interpretat de un șaman și „Sajanoreum”, un dans tradițional care implică măști de leu. Spectacolul va fi disponibil pe canalul oficial YouTube al Namsangol Hanok Village din 1 octombrie.

Pentru a putea vedea lista completă a activităților de vacanță de Chuseok , vă rugăm să accesați site-ul culture.seoul.go.kr.

Acestea au fost doar o parte a activitățile pregătite de guvernul coreean pentru ca oamenii să se bucure de această frumoasă sărbătoare de Chuseok, deși suntem cu toții într-o perioadă grea de pandemie COVID-19.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.