coronavirus-4914028_1920

Noi măsuri luate de autoritățile coreene: Mască de protecție, obligatorie în transportul public, la demonstrații și în spitale

Autoritățile sanitare au anunțat că oamenii vor fi obligați să poarte măști de protecție în transportul public, la demonstrații, dar și în unitățile medicale și de îngrijire a sănătății începând de marți, 13 octombrie. Măsura este în concordanță cu implementarea actului de control și prevenire a bolilor infecțioase din țară care vizează împiedicarea răspândirii pandemiei de coronavirus, conform Agenției Coreene de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA).

Angajații poartă măști transparente pe fondul pandemiei de coronavirus la un birou din sud-vestul orașului Gwangju pe 12 octombrie 2020, pentru a ajuta vizitatorii surzi să comunice mai bine cu ei, deoarece pot citi pe buze.

Dacă oamenii nu se vor conforma noilor măsuri și vor refuza să poarte mască în transportul public și la demonstrații, precum și în unitățile medicale și de îngrijire a sănătății, se vor confrunta cu o amendă de până la 100.000 de woni (87 USD), au anunțat reprezentanții agenției. Cu toate acestea, amenzile nu vor fi puse în aplicare decât în ​​noiembrie după o perioadă de grație de 30 de zile, a spus KDCA.

Operatorii acestor facilități și organizatorii de demonstrații vor fi amendați cu până la 3 milioane de woni dacă nu se asigură că utilizatorii și participanții respectă cerința. Cu toate acestea, persoanele cu vârsta sub 14 ani și cele care nu pot purta măști din cauza unor afecțiuni medicale vor fi scutite de amendă. De asemenea, oamenilor li se va permite să nu poarte măști în cazuri speciale, cum ar fi atunci când se spală pe față, mănâncă sau înoată.

În schimb, amenda poate fi impusă persoanelor care poartă măști sub nas în spațiile menționate mai sus. Totodată, eșarfele și anumite tipuri de măști care ii nu pot proteja de virus nu vor fi permise.

Locurile publice supuse acestei obligativități vor depinde de nivelurile de pe scara de distanțare socială cu trei niveluri a Coreei de Sud. Prin urmare, guvernelor locale li se va permite să ajusteze domeniul de aplicare al locurilor supuse utilizării obligatorii a măștilor, în funcție de situațiile lor pandemice. 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.