usr_1605071620903

Drone high-tech tranformate în taxi, testate pentru prima dată la Seul

Taxiurile tip drone au fost lansate în aer , în Seul, pentru prima dată în aceste zile. Mai exact, pe 11 noiembrie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Guvernul Metropolitan din Seul au organizat un eveniment demonstrativ la Parcul Yeouido, care a prezentat drone și taxiurile aeriene, folosind așa-numitul sistem de control al dronelor K.

Dronele erau de tipul EH216 fiind fabricate de producătorul chinez de taxi aerian Ehang. Au zburat peste parc și râul Hangang din apropiere transportând o încărcătură echivalentă cu greutatea unei persoane.

The EH216 drone made by Chinese company Ehang flies over Yeouido, Seoul, during a test run of the air taxi service, Wednesday. The Seoul Metropolitan Government and the transport ministry aim to commercialize urban air mobility services by 2025. Yonhap

Cu ocazia acestei demonstrații, au fost expuse machete de vehicule aeriene personale în curs de dezvoltare de către companiile Hyundai Motor și Hanwha Systems Co., precum și Hexa, un vehicul zburător care seamănă cu o dronă dezvoltată de compania Lift Aircraft din S.U.A.

Trebuie menționat faptul că sistemul de control al K- dronelor acceptă zborul în siguranță al mai multor drone și reprezintă un punct cheie în cercetare și dezvoltare pentru a asigura funcționarea serviciilor de livrare a dronelor și chiar de taxi.

Aceasta a fost prima dată când, la Seul, a avut loc o astfel de demonstrație cuprinzătoare , în urma celor desfășurate în Incheon și Yeongwol-gun, provincia Gangwon-do.

Pe 4 iunie, guvernul coreean a anunțat realizarea unei hărți de parcurs pentru mobilitatea aeriană urbană (UAM) la cea de-a doua sa reuniune strategică privind creșterea inovatoare, spunând că va comercializa astfel de servicii până în 2025.

Vice-ministrul Transportului și Infrastructurii Song Myoung Soo a spus: „Sub foaia noastră de parcurs, planificăm să întrenăm companiile autohtone și să oferim mai multe oportunități de zbor celor care dezvoltă taxiuri tip drone, precum și să concepem un sistem rațional pentru comercializarea acestor servicii.”

(sursa: korea.net)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.