AEN20201215005000315_03_i_P4

Coreea de Sud se confruntă cu cele mai scăzute temperaturi din sezon. Mercurul a scăzut sub -20 de grade Celsius


Întreaga națiune coreeană a intrat, marți, sub stâpânirea  unui val rece, cu temperaturi  care au scăzut sub minus 20 grade Celsius în zonele muntoase din provincia Gangwon, la est de  capitala Seoul.

Administrația meteorologică din Coreea (KMA) a emis o alertă de val rece pentru majoritatea zonelor  din Coreea de Sud, cu excepția celor de  coastă și a insulei sudice Jeju, deoarece mercurul a scăzut la minime record ale sezonului, respectiv  minus 23,5 grade Celsius în Hongcheon, 100 de kilometri est de Seul și minus 22,7 grade Celsius în PyeongChang, o stațiune montană din provincia Gangwon, începând cu ora 6 dimineața, potrivit Yonhap.

Temperaturile minimi  înregistrate dimineața în regiunile centrale au scăzut, de asemenea, în Seoul temperatura a ajuns la minus 11 grade Celsius și Cheonan din provincia South Chungcheong minus 11,5 grade Celsius, a spus agenția meteo.

Și regiunile sudice au înregistrat temperaturi sub zero, mercurul scăzând la minus 5,6 grade Celsius în Busan, minus 5 grade Celsius în Gwangju și minus 6,8 C în Daegu.

Pe lângă vremea rece, coreenii s-au mai confruntat cu ceva în aceste zile, mai exact a căzut zăpadă abundentă în zonele de coastă de vest și pe insula Jeju, determinând KMA să emită o alertă de zăpadă puternică pentru acele zone și pentru insula Ulleung din Marea de Est.

Începând cu ora 5 dimineața, de la 5 la 15 centimetri de zăpadă au căzut de-a lungul zonelor de coastă de vest ale provinciei Jeolla de Sud, în timp ce până la 30 cm de zăpadă sunt prognozate pentru zonele montane Jeju în timpul zilei. Poliția din Jeju a impus deja restricții de circulație pentru unele drumuri montane de pe insulă.

Meteorologii  KMA au  mai spus că valul de frig va continua pe tot parcursul zilei în majoritatea regiunilor, cu prognoze maxime zilnice care vor rămâne sub zero. Ei au cerut oamenilor să acorde o atenție suplimentară sănătății personale și afecțiunilor care ar putea fi cauzate de frig atât privind siguranța publică cât și instalațiile agricole.

Luptându-se de vremea rece și înghețul, cetățenii din Seul dar și din alte orașe s-au văzut nevoiți să se echipeze cu haine mai groase pentru a merge la muncă.

“E mai frig azi decât ieri. Din momentul în care mi-am părăsit casa, aerul era foarte rece. Era prea frig în timp ce așteptam autobuzul”, a spus un lucrător de birou care face naveta de la Goyang, provincia Gyeonggi, la Seul în fiecare zi.

Se pare că și în următoarele zile temperaturile în Coreea de Sud se vor menține scăzute.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.