maxresdefault

Insula Banwoldo -“Insula Violet” este considerată o destinație turistică la modă de presa internațională

Insula Banwoldo din apropierea coastei localității Sinan-gun din provincia Jeollanam-do, numită și „Insula Purple”/ Insula Violet datorită temei sale de culoare violetă, a atras atenția mass-mediei globale, inclusiv CNN și Fox News, potrivit korea.net.

În luna februarie, Fox News a surprins unicitatea insulei în articolul din 19 februarie intitulat „Insula Banwol din Coreea de Sud atrage mai mulți turiști după ce a devenit violet”, spunând că Banwoldo „este o tendință de excursie de o zi demnă de Instagram pentru tema sa eclectică violetă, pentru că atrage mii de vizitatori interni, deoarece călătoriile internaționale sunt restricționate în timpul pandemiei COVID-19. “

La începutul de februarie, CNN a scos în evidență procesul de transformare al insulei în violet prin opt fotografii în articolul său numit „Insula Banwol din Coreea de Sud este visul unui fotograf”.

Publicația a numit redecorarea insulei Banwoldo drept o „mișcare riscantă, dar frumoasă” și reprezintă o adevărată realizare, dat fiind creșterea recentă a vizitatorilor.

Totodată, anul trecut insula a atras atenția radiodifuzorului de top din Germania, ProSieben și celebrei publicații de călătorie din Hong Kong U Magazine.

Începând cu un pod violet în 2007, localitatea a început un proiect cu ajutorul locuitorilor pentru a-i oferi lui Banwoldo o temă violetă. Conceptul violet a fost inspirat de caracteristicile ecologice ale insulei, cum ar fi habitatul unei colonii de clopot violet și al altor plane auto-vindecătoare cultivate acolo.

Autoritățile și locuitorii insulei au creat câmpuri de plante precum lavandă, magnolie, crin și hortensie de-a lungul cărării de coastă și au pictat în violet fiecare acoperiș, pereții micilor depozite, vase și chiar căni de cafea. Sinan-gun a evaluat această inițiativă drept primul caz de succes al națiunii de a realiza o imagine nouă cu o temetică dată de culoare.

Banwoldo a fost, de asemenea, inclusă pe lista „100 de locuri turistice care trebuie vizitate în Coreea” atât pentru turiștii interni, cât și pentru cei străini în perioada 2021-2022, întocmită de Ministerul Culturii, Sportului și Turismului și Organizația Turismului din Coreea.

THE PURPLE ISLAND IN SOUTH KOREA 💜💜💜 - YouTube
Purple Island in South Korea
Visit South Korea's PURPLE ISLAND aka Banwol-do (Half-Moon Island)



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.