Eo7bhx4UcAARNPF

BTS, desemnați cei mai bine vânduți artiști din lume, în 2020

Grupul pop BTS a fost desemnat cel mai bine vândut artist al anului 2020 de către IFPI, organizația care reprezintă industria muzicală înregistrată la nivel mondial, potrivit BBC.

Foto credit Big Hit Entertainment via twitter.com/bts_bighit

Premiul a încheiat un an stelar pentru băieții coreeni, care au lansat două albume de top în 2020, „Map of the Soul: 7” și „BE”.

Băieții au învins-o pe Taylor Swift, care a luat coroana anul trecut, iar acum a ajuns pe locul doi.

Ei au devenit astfel primul act non-occidental care câștigă și primul act ale cărui melodii nu sunt cântate în mod predominant în limba engleză.

Premiul este calculat în funcție de vânzările, descărcările și streaming-ul la nivel mondial ale unui artist sau grup, acoperind întreaga lor operă.

Drake s-a clasat pe locul trei, The Weeknd pe locul patru și Billie Eilish pe locul cinci.

Grupul BTS, cunoscut și sub numele de Bangtan Boys, a luat ființă în 2013 și este format din șapte membriȘ Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V și Jungkook, care provin din diferite orașe sau provincii din Coreea de Sud.

Au devenit ulterior trend-setter-i pentru scena K-pop, cu vânzări de milioane de discuri și bilete la concerte, în timp ce acumulează miliarde de stream-uri online.

Grupul a fost creat de veteranul compozitor și producător Bang Shi Hyuk, care a lucrat anterior la gigantul de divertisment K-pop JYP, apoi a format Big Hit Entertainment și a pus bazele BTS împreună cu liderul grupului, RM.

Anul trecut, el a lansat Big Hit Entertainment pe piața bursieră coreeană, astfel că membrii grupului au primit un câștig total de 108 milioane de dolari (77 milioane de lire sterline).

A compensat mai mult decât incapacitatea lor de a călători în mijlocul pandemiei Covid. Decalajul din programul lor a permis, de asemenea, celor din BTS să înregistreze al doilea album al anului, pe care l-au descris ca o „scrisoare de speranță” pentru fani.

Foto credit Big Hit Entertainment via twitter.com/bts_bighit

Albumul conține piesa „Dynamite” – primul lor single înregistrat în întregime în limba engleză, care a ajuns în topurile americane în august, după ce a doborât recorduri de streaming de o zi în SUA.

Cu „Dynamite” BTS au primit și o nominalizare la Grammy la categoria Cel mai bun duo pop / interpretare de grup, alături de vedete precum Lady Gaga și Taylor Swift.

Frances Moore, director executiv al IFPI, a declarat: “BTS sunt un fenomen global. Au avut încă un an remarcabil … și [găsesc] în mod continuu modalități creative și antrenante de a împărtăși povestea lor cu lumea. ”

„Arată cu adevărat puterea pe care o are muzica de a aduce bucurie și fericire oamenilor din întreaga lume. ”

„Am dori să îi felicităm pe RM, Jin, Suga, J-hope, Jimin, V și Jung Kook și suntem încântați să vedem ce au pregătit în continuare”.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.