yq-skcov-22112020

Coreea de Sud a decis să mențină restricțiile de distanțare socială. Au fost adaugate EXCEPȚII

Autoritățile coreene  au hotărât  să păstreze pentru încă 2 săptămâni  restricțiile de distanțare socială de nivel 2 în regiunea capitalei Seul și de nivel 1.5 pentru restul țării începând de luni, 15 martie, potrivit Arirang.

Dar în cadrul acestei decizii sunt incluse de această dată și câteva excepții de la interzicerea adunărilor private de 5 sau mai multe persoane.

Acum, în cazuri nunților, familiile mirilor se pot întâlni pentru prezentări  care au loc înainte de nuntă, cu limitarea la 8 persoane implicate.

Tototadată, o altă excepție are în vedere că până la opt persoane se pot reuni pentru adunări care includ bebeluși și copii, atâta timp cât există maximum 4 persoane în vârstă de 6 ani sau mai mult.

Regula pentru opt persoane se aplică și adunărilor sau evenimentelor  care  includ membri apropiați ai familiei începând de luni, 15 martie.

În plus, mai există o excepție care vizează adunările private. „Locațiile din zona capitalei care sunt specializate în organizarea și găzduirea de petreceri tradiționale cu ocazia primei aniversări pentru bebeluși, cunoscute sub numele de„ doljanchi ”, în zona capitalei, sunt acum permise până la 99 de invitați pe adunare”.

Vestea aceasta vine ca o ușurare pentru cei care lucrează în industrie, care au fost forțați să înceteze activitățile din cauza interzicerii adunărilor private.

“În ultimele patru luni, vânzările noastre au fost literalmente zero. Dar acum, când restricțiile au fost ușurate, mulți părinți ne-au chemat să facem rezervări”, a declarat unul din patronii unei locații.

Totodată, băile publice din regiunea capitalei au voie să funcționeze până la 22:00. În plus, cei care folosesc saunele și camerele cu aburi trebuie să păstreze o distanță de cel puțin un metru.

În afara capitalei Seul și a zonei înconjurătoare, pub-urile, restaurantele și barurile sunt libere să funcționeze fără nicio limită de timp, dacă sunt respectate cu strictețe măsurile implementate de autorități.

Dar cei din regiunea capitalei vor trebui încă să se închidă la ora 22:00, după această ora, singurele opțiuni permise fiind livrarea sau take-out.

“Peste 70% dintre infecții sunt încă concentrate în regiunea capitalei, dar asta nu înseamnă că restul țării se poate relaxa. După cum sa văzut în recentul focar de la o baie publică din Jinju, provincia Gyeongsangnam-do, COVID-19 se poate răspândi ca un incendiu în orice moment “.

În ciuda restricțiilor mai reduse, autoritățile din domeniul sănătății solicită în continuare vigilență la nivel național, astfel încât să poată fi evitat un potențial al patrulea val de coronavirus.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.