PYH2021032513960005300_P4

Cireșii au înflorit mai devreme în Seul

Capitala Seul a văzut primii cireși înflorți în acest an miercuri,24 martie, aceasta fiind cea mai timpurie înflorire după aproximativ 99 de ani, a declarat agenția meteorologică de stat, potrivit Yonhap.

În această perioadă, s-a constatat că înflorirea cireșilor a început în capitala Seul chiar mai devreme, cea mai timpurie dată înregistrată de când a început observația și înregistrarea acestui eveniment în 1922, a declarat joi Administrația Meteorologică din Coreea (KMA).

De fapt, s-a întâmplat chiar cu trei zile mai devreme decât recordul anterior stabilit la 27 martie anul trecut.

KMA anunța anual deschiderea florilor de cireș din Seul atunci când sunt observate mai mult de trei flori dintr-un copac desemnat la o stație meteo KMA din centrul Jongno Ward.

Totuși, florile de primăvară încă nu au înflorit în alte părți ale capitalei, inclusiv în Yeouido, centrul Seoulului, cunoscut ca unul dintre cele mai populare locuri de vizionare a florilor de cireș.

This photo, provided by the Korea Meteorological Administration on March 25, 2021, shows the year's first cherry blossoms in Seoul. (PHOTO NOT FOR SALE) (Yonhap)

De asemenea, pe insula Jeju din sudul țării și în regiunea sudică, florile de cireș au început să înflorească încă de miercuri, potrivit agenției meteo locale.

Cireșii au înflorit mai devreme decât era așteptat, anul acesta, din cauza temperaturilor mai ridicate decât media perioadei și a duratei zilnice mai lungi de timp în care a fost soare în lunile februarie și martie, a explicat KMA.

A bird sits on a branch of a cherry blossom tree in Daegu, about 300 kilometers southeast of Seoul, on March 25, 2021. (Yonhap)

Luna trecută, temperatura medie în Seul a fost de 2,7 grade C, cu 2,3 grade ​​C mai mare decât în ​​mod normal, iar orele lunare cu soare au fost cu 17,7 ore mai lungi decât de obicei. În această lună, temperatura medie de 8,3 C este cu 5,1 grade C mai mare decât de obicei, iar soarele a strălucit cu 20,2 ore mai mult decât de obicei.

Deși florile de cireș și alte flori sezoniere au început să se deschidă mai devreme, aproape toate festivalurile de flori de primăvară din Seul au fost anulate sau reduse pentru al doilea an consecutiv, pe fondul micilor semne ale unei apariții a focarelor de coronavirus.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.