download (11)

Producătorii dramei “River Where The Moon Rises” au dat în judecată agenția lui Ji Soo pentru daunele apărute. Află ce a răspuns KeyEst

Revin cu noutăți despre ce s-a mai întâmplat cu drama “River Where The Moon Rises”. Recent a apărut o bătălie legală între producătorii „River Where the Moon Rises” de la KBS și KeyEast Entertainment, agenția actorului Ji Soo, potrivit Soompi.

În următoarele rânduri vă voi explic de unde a pornit totul și la ce puncte s-a ajuns acum.

Vă aduc aminte că în martie, Ji Soo a fost acuzat că a fost autorul unor acte de violența școlare. Ji Soo și-a cerut scuze și KeyEast Entertainment, agenția nlui a lansat o declarație despre această problemă. La momentul controversei, Ji Soo era protagonistul dramei „River Where the Moon Rises”, care difuzase deja câteva episoade până în acel moment. Totuși, după apariția scandalului și amploarea lui, KBS a decis să-l elimine din dramă și să-l înlocuiască cu actorul aproape necunoscut Na In Woo.

Prin urmare, Na In Woo a început să apară în drama din episodul 7. Apoi ulterior producătorii dramei au decis să refilmeze și episoadele 1-6 pentru a înlocui complet filmările lui Ji Soo cu Na In Woo în rolul lui On Dal (*în acest fel drama să fie unitară și Na In Woo singurul protagonist).

Pe 2 aprilie, Victory Contents, compania de producție din spatele dramei „River Where the Moon Rises”, a anunțat că au intentat un proces pentru despăgubiri împotriva KeyEast la Curtea Centrală din Seul cu o zi înainte.

“River Where The Moon Rises” Production Staff Sues Ji Soo’s Agency For Damages + KeyEast Responds

În declarația lor, Victory Contents a spus că drama a suferit daune din cauza acuzațiilor lui Ji Soo de violență școlară, care includeau agresiuni fizice, atacuri, înșelări la examinări și violență sexuală. (Notă: Nici KeyEast și nici Ji Soo nu au admis unele acuzații specifice și, în cazul acuzațiilor de violență sexuală, KeyEast a emis o negare fermă).

Victory Contents a spus că 90% din filmări pentru dramă au fost realizate la momentul acuzațiilor și că toate scenele cu Ji Soo au trebuit să fie redistribuite atunci când rolul a fost reformat. Drama a avut un buget mare pentru început, dar filmările suplimentare au cauzat companiei daune financiare semnificative sub formă de salarii suplimentare ale personalului, cheltuieli pe platorile de filme și de recuzită, taxe pentru apariția actorilor și costuri de producție artistică. În ciuda acestui fapt, drama a decis să reînregistreze episoadele 1-6 pentru a oferi spectatorilor o producție completă.

Compania a mai spus că scandalul apărut a avut ca rezultat scăderea rating-urilor, reclamațiile depuse de publicul străin, o reducere a profitului în comparație cu așteptările inițiale și deteriorarea imaginii companiei.

Victory Contents a concluzionat: „Am contactat KeyEast pentru discuții, deoarece speram să soluționăm despăgubirile în liniște și să trecem la următorul nostru proiect, dar din cauza necooperării din partea KeyEast, am fost obligați să intentăm un proces”.

Pe de altă parte, în răspunsul lor, compania KeyEast a negat că nu ar fi cooperat în discuțiile cu Victory Contents. “După ce au apărut acuzațiile de violență școlară împotriva actorului Ji Soo, am participat la discuții strânse cu Victory Contents și KBS”, a spus KeyEast. „Ji Soo și-a cerut scuze rapid fără preambul și, chiar dacă nu s-a dovedit nimic în ceea ce privește acuzațiile, actorul a vrut să evite să mai provoace alte daune dramei.

KeyEast a spus că au simpatizat cu dificultățile personalului de producție și și-au exprimat intenția de a-și asuma responsabilitatea pentru costurile rezonabile asociate cu refilmările episoadelor. Cu toate acestea, Victory Contents nu a reușit să prezinte dovezi concrete pentru costurile pe care le-a calculat, așa că KeyEast a solicitat companiei să le ofere o soluție detaliată. Deoarece acest lucru ar dura mult timp, având în vedere că drama încă se filma, agenția a oferit o plată în avans pentru a-i ajuta.

De asemenea, KeyEast a reiterat faptul că au cooperat în mod clar la toate discuțiile cu Victory Contents și KBS în timp ce solicitau un arbitraj obiectiv.

Ca răspuns la cele declarate de agenția KeyEast, Victory Contents a emis o altă declarație. De această dată, Victory Contents a spus că, deși KeyEast a promis să își asume „responsabilitatea morală” pentru „costuri rezonabile”, agenția a continuat să menționeze „lipsa unor dovezi concrete” și „restricțiile de a fi o companie cotată la bursă” în negocierile lor.

Victory Contents a spus că daunele lor au fost grave, deoarece au fost nevoiți să reînregistreze 18 episoade fără să poată lansa primele șase episoade, fie în Coreea, fie în străinătate. Compania a spus că KeyEast a fost doar subiectivă și a susținut doar promisiunea „responsabilitatea morală” pentru „costuri rezonabile” în lumina „dovezilor concrete”. Chiar dacă drama încă se filma și unele dintre contractele cu alți actori și agenții trebuiau să rămână private, Victory Contents a fost de acord să împărtășească ce detalii au putut despre costurile lor. Cu toate acestea, KeyEast a continuat să solicite o soluție detaliată, iar Victory Contents i-a acuzat în cele din urmă că încearcă să tragă de timp. „Este suficient să ne facă să bănuim dacă agenția recunoaște cu adevărat cât de gravă este problema”, a declarat compania. (* vreau să fac o adaugare — cred că există o greșeală în declarația Victory Contents când au spus că nu au putut să lanseze primele 6 episoade. Ba daaa, aceste episoade chiar erau deja lansate și văzute de public atunci când scandalul a început)

Compania a concluzionat: „Dacă KeyEast, care trebuie să-și asume toate responsabilitățile pentru această situație, are dorința sinceră de a rezolva problema, ar trebui să își exprime în mod clar intenția de a-și asuma responsabilitatea deplină și de a participa la negocieri din această poziție.”

În cele din urmă, KeyEast a emis un alt răspuns spunând că nu vor mai face declarații de presă în beneficiul dramei. Agenția a declarat: „Simțim că drama, care este difuzată prin multă munca din partea distribuției și a echipei de producție și cu sprijinul ferm al telespectatorilor, ar putea fi afectată de un prejudiciu suplimentar provocat de multiplele comunicate de presă dintre noi și Victory Contents. Prin urmare, am decis să ne abținem cât mai mult posibil de la alte declarații mass-media cu privire la această problemă până când drama va termina difuzarea. Ne propunem să continuăm discuțiile cu Victory Contents dintr-o poziție de responsabilitate pentru a ajunge la o soluție amiabilă. ”

Cam acestea au fost aspectele pe care le-am aflat până acum. Când credeam că lucrurile se mai așezaseră a apărut acest proces, eu zic ca îndreptățit, având în vedere că cei mai afectați au fost producătorii dramei „River Where the Moon Rises” și distribuitorul KBS. Totuși, în urma scandalului apărut sunt convinsă că și agenția lui Ji Soo, KeyEast a avut pierderi destul de mari (existau voci care spuneau că agenția ar putea chiar să renunțe complet la Ji Soo după acest scandal măreț).




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.