AEN20210405011100320_01_i_P4

Coreea de Sud a reușit să vaccineze aproximativ 1 milion de persoane în 40 de zile

Coreea de Sud a reușit să vaccineze aproape 1 milion de oameni în cele 40 de zile de când țara și-a lansat mult așteptata campanie de vaccinare COVID-19, au declarat marți, 6 aprilie, autoritățile din sănătate, potrivit Yonhap.

Până acum, 999.870 de persoane au fost imunizate cu prima doză de vaccin, ceea ce reprezintă 1,92% din populația țării de 52 de milioane, a declarat Agenția Coreeană de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA). Un număr total de 27.691 de persoane au primit ambele doze.

Pe 26 februarie, Coreea de Sud a început campania de vaccinare, în prima etapă fiind incluși lucrătorii din domeniul sănătății și pacienții cu vârsta sub 65 de ani care se află la unitățile de îngrijire pe termen lung, precum și lucrătorii medicali din prima linie.

Din numărul total, cam 870.724 de persoane, în majoritate lucrători din domeniul sănătății și pacienți la unitățile de îngrijire pe termen lung, au primit primele doze în cadrul schemei de vaccinare cu două doze dezvoltate de gigantul farmaceutic britanic-suedez AstraZeneca și Universitatea Oxford, a spus KDCA.

Între timp, 129.145 de persoane au primit prima doză a serului produs de gigantul farmaceutic american Pfizer Inc. Grupul include în mare parte medici, asistenți medicali și alți profesioniști din domeniul sănătății care tratează pacienții cu COVID-19 din zona capitalei Seul.

Campania a accelerat ritmul pe măsură ce vaccinurile COVID-19 au fost administrate pentru prima dată membrilor publicului larg în vârstă de 75 de ani și peste, precum și altor grupuri vulnerabile la virus.De asemenea, autoritățile intenționează să treacă la o nouă etapă, vor să imunizeze persoanele cu vârsta cuprinsă între 65 și 74 de ani în luna mai.

Pe fondul îngrijorărilor din ce în ce mai mari cu privire la livrarea întârziată a vaccinurilor din cauza lipsei de vaccinuri AstraZeneca, autoritățile coreene au declarat că au finalizat programul de livrare pentru prima jumătate a anului.

Până la sfârșitul lunii iunie, un total de 18,08 milioane de doze de vaccinuri sunt programate să fie livrate în Coreea de Sud, cu aproximativ 2,69 milioane de doze de vaccin deja livrate în martie, a spus KDCA.

În perioada aprilie-iunie, cel puțin 15,39 milioane de doze, care includ 9,1 milioane de vaccinuri AstraZeneca, sunt confirmate să ajungă în țară, potrivit KCDA.

Totodată, au fost raportate un total de 36 de decese după imunizare, dar orice legătură cu vaccinurile administrate nu a fost încă confirmată. La 19 dintre acestea s-a ajuns la concluzia că nu au legături directe cu serul AstraZeneca, a spus KDCA. Alte cazuri sunt încă în curs de investigație.Dintre acestea, două cazuri au fost concluzionate a fi reacții anafilactoide, care prezintă simptome similare cu anafilaxia, o reacție alergică gravă după imunizare, a spus acesta.

Marți, țara a raportat încă 475 de cazuri COVID-19, rămânând în la nivelul de 500 de cazuri noi pentru a doua zi consecutivă, a declarat KDCA. Numărul total de cazuri a crescut la 106.230.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.