Untitled

Studiu ALARMANT: 1 din 3 elevi din Coreea de Sud s-au gândit la sinucidere din cauza presiunii școlare în 2020, în timpul pandemiei de Covid

Date îngrijorătoare din Coreea de Sud, una dintre cele mai prospere țări asiatice! Anul trecut, aproape unul din trei elevi de gimnaziu și liceu a avut gânduri suicidare, principalele motive fiind presiunea școlară și anxietatea legată de viitor. Cel puțin așa relevă rezultatele unui sondaj realizat de Institutul Național pentru Politica pentru Tineret în intervalul iulie-octombrie 2020, publicate la începutul acestei săptămâni și citate de agenția națională de presă Yonhap.

Sursă foto: Yonhap News

Potrivit sursei citate, la sondaj au participat 5.669 de elevi din învățământul gimnazial și liceal (în care sunt incluşi copiii cu vârste între 12 şi 19 ani), 27% dintre cei chestionați afirmând că s-au gândit să își ia viața în 2020, după declanșarea pandemiei de coronavirus. Printre motivele invocate de copii se numără problemele școlare, precum notele și presiunea educațională (39,8%), anxietatea legată de viitor și carieră (25,5%), conflictele în familie (16%), conflictele cu colegii (4,8%) și dificultățile de ordin economic (1,7%).

Realizatorii studiului au remarcat, astfel, că procentul celor cu gânduri suicidare diferă ușor în funcție de nivelul economic al familiei de din care provin copiii. Mai exact, 43,6% dintre ei fac parte din rândul celor din eșalonul superior, 39,3% din eşalonul de mijloc, în vreme ce 29,3% sunt din eşalonul inferior. Ponderea este celor care au gânduri suicidare, după cum lesene se poate observa, mai mare în rândul celor care provin din familii înstărite față de cei care provin din familii cu mai puține posibilități financiare.

Realitatea dură a vieții de liceu în Coreea de Sud

Cercetarea şi-a propus, de fapt, să analizeze aplicarea Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, ratificată de guvernul de la Seul în 1991.

Sondaj a inclus şi 2.954 de elevi de şcoală elementară (în Coreea de Sud, aceasta cuprinde clasele I-VI. – n.r) din clasele IV-VI.

Totodată, din totalul celor 8.623 de elevi chestionați, 27% au spus că s-au simţit trişti sau deprimaţi fără un motiv anume în ultimul an,în vreme ce 23,6% au recunoscut că au simţit dorinţa să renunţe la şcoală.

Citește și Guvernul sud-coreean lanseaza Campania Postbox antisuicid




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.