Untitled design

[Seria de preparate creative] Lasagna cu kimchi – un deliciu

Korea.net are o colaborare proaspătă cu Institutul Internațional al Kimchi, astfel că ne vor oferi în următoarea perioadă o serie de rețete inovative ce conțin minunatul kimchi! Așadar ne-am gândit să vi le punem și noi la dispoziție, pentru un plus de inspirație în bucătărie. Rețetele sunt ușor de realizat atât de coreeni, cât și de iubitorii bucătăriei coreene de pretutindeni.

Preparatul de săptămâna aceasta este lasagna cu kimchi.

Sursa foto: Korea.net

 

Kimchi este un aliment fermentat realizat din legume murate sărate în apă și condimente picante și pot exista mai multe variații în funcție de ingredientele folosite, cum ar fi kimchi cu ceapă verde, kimchi cu apă, kimchi cu ridichi sau kimchi cu varză.

Element de bază al bucătăriei coreene, a devenit popular printre gurmanzii din întreaga lume ca un „aliment fermentat delicios”. Kimchi picant este gustos în sine, dar se potrivește perfect și cu alte alimente. Kimchi ca ingredient secundar poate spori gustul unui preparate, sau poate crea unul nou din poziția de vedetă în farfurie.

 

 

Lasagna este un preparat italian cu paste care poate fi consumat cu o lingură. Se realizează prin rularea și subțierea aluatului, tăierea lui în forma unor dreptunghiuri mari și adăugarea ingredientelor deasupra fiecărui strat. Ulterior compoziția se pune la cuptor. Acest preparat iubit de familiile din Italia este pregătit în mod tradițional sâmbăta și consumat la prânz duminica.

Lasagna pe care o vom prezenta în cele ce urmează este specială însă, întrucât conține sos de kimchi. Să vedem așadar cum se prepară!

INGREDIENTE NECESARE

Sursa foto: Korea.net

Baechu-kimchi (varză fermentată) 300 g, carne de porc tocată 300 g, carne de vită tocată 200 g, gochujang (pastă de ardei roșu) 30 g, ceapă 100 g, usturoi tocat 10 g, ulei de măsline 25 ml, tofu (pentru prăjire) 300 g, smântână proaspătă 300 ml, 8 foi de lasagna, praf de parmezan 50 g, brânză mozzarella (cea folosită la pizza) 100 g, unt, sare și piper.

INSTRUC’ȚIUNI

Sursa foto: Korea.net

PASUL 1. Prepararea sosului kimchi (a)

Mărunțiți usturoiul și ceapa. Puneți 20 ml de ulei de măsline într-o tigaie și prăjiți-le la foc mic, până se rumenesc ușor. Apoi ridicați căldura la nivel mediu și puneți la prăjit carnea de porc și carnea de vită tocate, până se gătesc bine. Se adaugă sare și piper pentru a condimenta.

PASUL 2. Prepararea sosului kimchi (b)

Adăugați baechu-kimchi și gochujang la amestecul de la pasul 1. Lăsați la prăjit timp de cinci minute și reduceți focul pentru a fierbe încet. Odată ce aproape toată apa s-a evaporat, opriți focul. Mutați amestecul într-un bol și lăsați-l să se răcească.

PASUL 3. Prepararea cremei tofu

Puneți 300 ml de smântână proaspătă într-o oală și gătiți-o la foc ușor. Adăugați o bucată pasată de tofu, lăsați amestecul să se gătească și condimentați între timp cu sare și piper, după gust. Turnați compoziția într-un vas și amestecați-o cu un mixer.

PASUL 4. Fierberea foilor de lasagna

Turnați apă într-o oală și adăugați foile de lasagna alaturi de un praf de sare. După ce foile sunt fierte, este necesar să le scoateți și să le așezați cât mai distanțat pe câteva farfurii, pentru a se răci și a preveni lipirea lor.

Sursa foto: Korea.net

PASUL 5. Pregătirea “plăcintei”

Întindeți uniform untul într-un vas de copt și puneți o foaie de lasagna. Ungeți-o uniform cu sosul kimchi și crema tofu create anterior. Presărați pudră de parmezan și brânza mozzarella pe sos. Repetați procesul, așezând o foaie de lasagna, un strat de sos și cremă, parmesan și mozzarella până ce consumați toate foile. Deasupra veți adăuga un strat de cremă tofu și 10 grame de pudra de parmezan.

PASUL 6. Coacerea în cuptor

Lăsați lasagna în cuptor timp de opt minute la 180 °C. Încălziți-o apoi într-un cuptor cu microunde pentru uz casnic (700 wați) timp de 15 minute.

PASUL 7. Finalizare

Scoateți lasagna kimchi din cuptor. Turnați 5 ml de ulei de măsline și presărați deasupra 5 grame de pudră de parmezan.

 

*Secretul bucătarului*

“Brânza vă poate face să spuneți că lasagna este ușor grasă, însă consumul unei băuturi răcoritoare sau a unui pahar cu vin roșu echilibrează perfect acest lucru. Makgeolli (vin de orez coreean) merge de minune cu preparatul. De asemenea, adăugat la final, pătrunjelul oferă un plus de gust și culoare.”

Noi abia așteptăm să gătim lasagna cu kimchi. Sună absolut delicios! Ce spuneți, ați încerca rețeta?




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.