image-2020-04-23-23908092-41-coronavirus-coreea-sud

Persoanele vaccinate vor fi scutite de autoizolarea obligatorie în Coreea de Sud

SEOUL, 5 mai (Yonhap) – Persoanele care au fost complet vaccinate împotriva noului coronavirus în Coreea de Sud sunt scutite de izolarea obligatorie de 14 zile începând de miercuri, atunci când sosesc aici din străinătate și când au contact cu pacienții infectati.

Noile reguli vor fi aplicate numai pentru cei care au fost imunizați complet în Coreea de Sud, la două săptămâni după ce au primit ultima doză de vaccin COVID-19, conform Agenției Coreene de Control și Prevenire a Bolilor (Korea Disease Control and Prevention Agency -KDCPA). Aceștia vor trebui în continuare să facă teste COVID-19 și să nu aibă simptome asociate, pentru a fi scutiți de autoizolarea obligatorie, au adăugat autoritățile. De asemenea, va fi ridicată carantina obligatorie pentru persoanele vaccinate care au avut un contact strâns cu pacienții cu COVID-19.

Pasagerii pe aeroportul din Incheon, Coreea de Sud.

Pasagerii pe aeroportul din Incheon, Coreea de Sud.

Începând cu 21 aprilie, un total de 65.097 au fost imunizați în Coreea de Sud cu un vaccin in două doze, fie vaccinul AstraZeneca, fie vaccinul Pfizer. KDCA a declarat că sosirile din țările care se confruntă cu cazuri infecțioase, inclusiv Africa de Sud și Brazilia, nu intră în categoria celor scutiși de carantină.

 

Până duminică, un total de nouă țări – Africa de Sud, Brazilia, Malawi, Botswana, Mozambic, Namibia, Tanzania, Republica Surinam și Paraguay – au fost exceptate.

Anterior, KDCA a declarat că intenționează să vină cu măsuri, pentru a verifica certificatele de vaccinare din străinătate și să le aplice treptat celor vaccinate în alte țări, în conformitate cu principiul reciprocității.

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.