Untitled-design-5-e1614681856678

Actorii coreeni în vârstă sunt din ce în ce mai des în lumina reflectoarelor

“Vârsta este doar un număr”- dupa cum se spune. Înainte ca Youn Yuh Jung, în vârstă de 73 de ani, să devină prima actriță coreeană care a câștigat un premiu Oscar luna trecută, actorii mai în vârstă care jucau roluri principale deveniseră o tendință pe scena divertismentului coreean, mai mulți cetățeni în vârstă ocupând locul central în emisiunile TV populare. Park In Hwan și Kim Soo Mi se numără printre creatorii de tendințe.

Park, în vârstă de 76 de ani, a jucat recent rolul unui pensionar în vârstă de 70 de ani, Shim Deok Chul, în drama de 12 episoade a tvN, „Navillera”. În ciuda înrăutățirii demenței, Shim nu își pierde visul său de a deveni balerin și, cu ajutorul lui Lee Chae Rok, un dansator de balet în vârstă de 23 de ani, interpretat de Song Kang, își indeplineste obiectivul până la urmă.

 

Prin interpretarea sa extraordinară, care a transmis un mesaj de speranță – în special pentru oamenii care cred că sunt prea bătrâni pentru a începe ceva nou – Park a atins inimile spectatorilor, mulți dintre ei spunând că portretizarea sa vie a personajului este cheia serialului.

A fost pentru prima dată când Park, care a debutat pe micul ecran în 1965, a jucat într-o miniserie care, de obicei, sunt pline de tineri actori în devenire.

„Este prima dată când iau un rol principal într-o miniserie în care actorii de vârsta mea joacă de obicei roluri periferice”, a spus Park în timpul unei conferințe de presă online pe 16 martie. „Este o onoare și o plăcere – am fost ezitant in a aparea in „Navillera” la început, pentru că nu știam dacă aș putea să interpretez acest rol. Dar, în cele din urmă, am decis să fie ca o provocare. ”

În plus față de Park, actrița Kim Soo Mi, în vârstă de 71 de ani, și-a creat o carieră puternică în programele de divertisment. După ce a atras atenția telespectatorilor cu show-ul de gătit / varietate, „Soomi’s Side Dishes”  în 2018, Kim a revenit recent cu un nou program numit „Soomi’s Lodge”. În emisiune, actrița veterană invită câteva vedete în cabina ei, le tratează cu mâncare și discută pe diferite teme. Acum ea este una dintre cele mai vechi și mai căutate gazde de emisiuni TV.

 

„Soomi’s Lodge” a avut parte de recenzii extraordinare din partea spectatorilor pentru evidențierea binecunoscutului talent de gătit al lui Kim și sinceritatea ei. Mulți oameni găsesc confort în mesajele și sfaturile oferite de vedetă, a cărei carieră în showbiz se întinde pe mai bine de patru decenii.

În timpul unei conferințe media online din 18 februarie, Kim a spus: „Voi face tot posibilul să devin prieten, mamă sau bunică pentru oricine ne vizitează cabina”.

 

Non-vedetele conduc, de asemenea, noua tendință. În aceste zile, o serie de programe de divertisment, precum „Kgrandma” de la JTBC aduc în lumina reflectoarelor generația de argint.

„Kgrandma” prezintă bunicile coreene care petrec timp cu străinii din Coreea. Deși nu pot comunica fluent între ei din cauza barierelor lingvistice, totuși își împărtășesc poveștile și dezvoltă prietenii în timp.

“Prin acest program, vrem să aratăm înțelepciunea și toleranța bunicilor noastre”, a spus producătorul șef al programului.

 

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.