PYH2021050309380001300_P4

Sondaj: 67% dintre coreeni cred ca pașaportul de vaccinare va ajuta economia țării

Aproximativ  70% dintre sud-coreeni cred că utilizarea unui pașaport de vaccinare, care dovedește că o persoană a fost complet imunizată  împotriva virusului, va ajuta economia, a arătat  un sondaj realizat de curând, potrivit Yonhap.  

Sondajul Federației Industriilor Coreene, un grup important de lobby pentru afaceri din Coreea, a demonstrat  că 67,4%  din populatie se așteaptă ca adoptarea pașaportului va revitaliza economia.

Cu pașaportul, 36,4 % din coreeni au spus că ar dori să facă călătorii în străinătate, 41,2 % dintre aceștia indicând Europa drept destinația lor preferată.

Sondajul, care a chestionat 838 de adulți la nivel național, a arătat că 62% dintre oameni cred că rata de vaccinare a țării este cheia pentru inițierea utilizării pașaportului de vaccinare, în timp ce 15,7% au subliniat acordurile internaționale ca fiind un factor important.

Dacă pașaportul este autorizat pentru utilizare, 43,5 % din cei care au răspuns la chestionar  au spus că ar trebui să fie dat mai întâi oamenilor de afaceri, urmat de oficiali publici pentru afaceri internaționale cu 24,1 % și  mai apoi  studenților și elevilor  coreeni cu 15,7 %.

                                                                                                  Sursa foto: Yonhap

Sondajul a mai arătat că 60,8 % dintre oameni au preconizat că se va atinge  imunitatea  de turmă anul viitor, în timp ce 29,3 % se așteptă ca aceasta să apară  după 2023. Doar 9,9% au răspuns că se poate realiza în noiembrie așa cum a vizat guvernul.

Imunitatea turmei se referă la un scenariu în care destui oameni dintr-o comunitate dezvoltă imunitatea la un virus, astfel încât transmisiterea lui  să fie oprită.

Respondenții la sondaj au acordat în medie 55,3 puncte din 100 pentru schema de aprovizionare cu vaccin din țară, indicând faptul că autoritățile sanitare trebuie să lucreze mai mult pentru a asigura o lansare stabilă a vaccinurilor pe fondul necazurilor mondiale.

În ceea ce privește vaccinurile COVID-19 pentru utilizare, doar 7,8 % au declarat că vor accepta vaccinul Sputnik V din Rusia, în timp ce doar 1,2 % au aprobat vaccinurile chinezești precum Sinopharm și Sinovac.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.