187554048_4792557997469982_6080901593170164513_n

Ambasada Coreei de Sud la București și URA vă invită la un eveniment de EXCEPȚIE: Korea Corner – Grand Opening, pe 28 și 29 mai, la București

Ambasada Republicii Coreea în România și Centrul de Studii Româno – Coreene din cadrul Universității Româno – Americane, împreună cu sprijinul Korea Foundation, vor găzdui seria de evenimente ce marchează deschiderea primului proiect Korea Corner în România, în perioada 28-29 mai 2021.

Deschiderea oficială a Korea Corner începe vineri, 28 mai, orele 15:30, cu momente artistice și evenimente deosebite – începând cu Samulnori, un moment muzical tradițional coreean, până la dansuri K-pop contemporane, dar și o expoziție specială intitulată „Bojagi & Beyond”, inspirată de arta textilă tradițională coreeană cu același nume, Bojagi.

Cea de-a doua zi, sâmbătă, 29 mai, între orele 10:00 și 12:45, va cuprinde o serie de ateliere dedicate culturii coreene, care vă vor oferi posibilitatea de a crea evantaie și măști tradiționale coreene. Accesul la aceste ateliere se va face doar cu înscriere în prealabil.

În contextul aniversării a 31 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Coreea și România, Korea Corner va deveni centrul cooperării culturale și educaționale dintre cele două țări.

Toate evenimentele vor fi deschise publicului; accesul se face, însă, în baza înscrierii prealabile, toate detaliile în acest sens fiind disponibile pe pagina oficială a evenimentului Facebook.

Evenimentele vor fi organizate în conformitate cu măsurile COVID-19 relevante impuse de Guvernul român.

———————————————————————————————————————————–

Programul evenimentelor

Vineri, 28 mai

15:30 – 17:00 – Deschiderea oficială a Korea Corner – Sala Aula Magna a Universității Româno – Americane

Discursuri susținute de E.S. dl. KIM Yong Ho, Ambasadorul Republicii Coreea în România și dl. Costel NEGRICEA, Prof. Univ. Dr., Rector al Universității Româno – Americane

– Moment artistic: Arirang (dans tradițional coreean cu evantaie) și Syzygy (dans K-pop)

– Ceremonia de decernare a premiilor pentru cei mai buni cursanți ai Centrului de Studii Româno – Coreene din anul universitar 2020 – 2021

– Moment artistic: Pureun Narae (moment muzical tradițional coreean), Midnight Pearls (dans K-pop), Roxana Morășanu (dans contemporan)

– Deschiderea Expoziției „Bojagi & Beyond”, împreună cu un moment artistic: recital de poezie în limba coreeană și română și spectacol de flaut („Zâmbet Cusut/Sewn-up Smile/꿰매어 붙인 미소”, de Prof. dr. Ion Bogdan Ștefănescu, Universitatea Națională de Muzică București).

Expoziția va încânta publicul prin frumusețea specifică a bojagi, o artă textilă și de broderie tradițională coreeană. Evenimentul este organizat în parteneriat cu doamna Prof.univ.dr. Anna-Maria Orban (Universitatea Națională de Arte București), doamna Chunghie Lee, Korea Bojagi Forum, și cu Universitatea Națională de Arte. Aceasta va include o serie de lucrări ale artiștilor coreeni și români, dar și a studenților din cadrul Univerității Naționale de Arte.

Sâmbătă, 29 mai

Ateliere de creație**

– 10:00 – 12:45  – Korea Corner (etajul 3, Universitatea Româno-Americană)

  • 10:00 – 10:45 – atelier de creație măști tradiționale coreene
  • 11:00 – 11:45 – atelier de creație evantaie
  • 12:00 – 12:45 – atelier de caligrafie tradițională coreeană

**Între sesiunile de ateliere se vor efectua proceduri de igienizare

Informații despre înscriere pentru publicul ceremoniei de deschidere din Sala Aula Magna (28 mai), respectiv atelierele de creație (29 mai)

Vă rugăm să rețineți că organizatorii vor deschide două formulare Google separate pentru înscrieri: unul pentru publicul ce va participa la deschiderea oficială, și unul pentru participanții la atelierele de creație. Pentru ateliere, participanții pot alege doar un atelier de persoană. Informații suplimentare pot fi găsite pe pagina evenimentului Facebook.

*****

Link eveniment Facebook: https://bit.ly/2SQKrQd

 

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.