188439917_4056978764337558_7229779120945918668_n

Jaewon Wee a strălucit în finala Secțiunii Vioară a Competiției George Enescu

Timp de secole, artiștii au fost considerați unii dintre cei mai importanți oameni ai lumii, contribuind la scrierea istoriei și distrându-i pe cei din jur în mod constant prin cele mai vechi forme de divertisment. Fie că sunt cunoscuți pentru felul în care cântă la un instrument, pentru dans, cinematografie, scris sau pictat, artiștii sud-coreeni păstrează vie tradiția prin munca și pasiunea lor, care sunt apreciate în întreaga lume. Și când vine vorba de muzică, Țara Dimineților Liniștite este locul care ne aduce unii dintre cei mai talentați artiști din industrie.

Sursa foto: Andrei Gîndac

Acum câteva zile vă spuneam că violoncelistul sud-coreean Jaemin Han a câștigat locul 1 la Secțiunea de Violoncel a Concursului Internațional George Enescu, devenind cel mai tânăr câștigător din istoria evenimentului. Ei bine, aseară, o altă artistă sud-coreeană talentată a strălucit pe scena Ateneului Român din București, ca finalistă a Secțiunii Vioară. E vorba despre minunata Jaewon Wee.

Sursa foto: Andrei Gîndac

În vârstă de 22 de ani, violonista a câștigat premiul II după ce a interpretat Concertul pentru vioară Brahms în RE major Op.77. A fost un moment atât de fascinant încât mi s-a făcut pielea de găină – talentul ei este cu adevărat incontestabil! Locul I a revenit violonistului român Valentin Șerban, iar câștigătorul premiului III a fost Tassilo Probst, din Germania.

Sursa foto: Andrei Gîndac

La ceremonie au fost acordate și premii speciale. Organizatorii iPalpiti Festival of International Laureates 2021 au oferit șansa de a participa la acest eveniment de anvergură artiștilor Jaewon Wee și Tassilo. Participarea lor va presupune susținerea de recitaluri în locuri renumite, cum ar fi Disney Concert Hall. Un alt pas care îi aduce mai aproape de visul lor de a deveni muzicieni de renume!

Sursa foto: Andrei Gîndac

Jaewon Wee este în prezent studentă a programului de masterat în muzică al Juilliard, unde studiază cu Ronald Copes. A absolvit Universitatea Națională de Arte din Coreea, unde a luat lecții de la Nam Yun Kim, Koichiro Harada și Takashi Shimizu. Artista a concertat anterior la Festivalul Aspen și la Festivalul Internațional din Busan și a reușit să câștige atât Concursul Internațional Menuhin din 2014, cât și Concursul Internațional pentru Tinerii Muzicieni Ceaikovski.

Sursa foto: Andrei Gîndac

Chiar dacă nu sunteți fani ai muzicii clasice, vă încurajez să oferiți o șansă tuturor artiștilor sud-coreeni și nu numai, care lucrează din greu pentru a-și îndeplini visele de a cânta pe cele mai mari scene din lume. Merită cu adevărat toată dragostea și sprijinul!




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.