optimize

Coreenii – de la copii la vârstnici – sunt nefericiți

Coreea a devenit cea de-a 10-a cea mai mare economie din lume, dar populația sa a fost clasată aproape de limita inferioară, în ceea ce privește fericirea, de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), potrivit Institutului de Dezvoltare Coreeană (KDI).

 

Într-un raport recent, institutul administrat de stat a citat raportul despre fericirea mondială publicat de rețeaua de soluții de dezvoltare durabilă a ONU (SDSN) care a determinat clasamentul țărilor, obținând diverse date, cum ar fi PIB pe cap de locuitor, speranța de viață, sprijinul social și libertatea socială din 2018 până în 2020.

Coreea s-a clasat pe locul 35 din cei 37 de membri OECD în raportul de fericire, urmată doar de Grecia pe locul 36 și Turcia, pe locul 37.

 

Finlanda a fost cea mai fericită națiune din lume pentru a patra oară la rând, urmată de Danemarca, Elveția, Islanda și Olanda.

 

În afară de raportul fericirii ONU, alte statistici citate în raportul KDI au arătat că poporul coreean duce o viață grea.

Statisticile OECD au arătat că sud-coreenii încă lucrează ore mult mai lungi decât oamenii din alte tări membre OECD, întrucât țara s-a clasat pe locul al doilea după Mexic în ceea ce privește orele de lucru anuale pe angajat.

 

Începând din 2019, coreenii lucrau 1.967 ore pe an per angajat, cu 241 ore mai mult decât media OCDE de 1.726 ore. Mexicanii lucrau 2.137 ore pe an pe angajat.

„Am început să lucrez la 26 de ani”, a spus un bărbat în vârstă de 38 de ani, care lucrează la o companie de servicii IT din Seul, cerând să rămână anonim. „La vremea aceea, m-am gândit că odată ce am început să lucrez și să câștig bani, aș putea să duc o viață mai bună în comparație cu zilele mele școlare, când trebuia să concurez acerb cu colegii mei pentru a ajunge la o universitate mai bună. Au trecut 10 ani de atunci, dar viața mea este încă dificilă, deoarece simt că am fost subjugat. Cea mai lungă vacanță pe care am avut-o în ultimul deceniu a fost doar o săptămână. Îmi doresc foarte mult un concediu lung, dar nu pot pentru că sunt susținătorul familiei mele. ”

 

Copiii nu fac excepție de la această atmosferă socială, deoarece raportul UNICEF din 2020 privind bunăstarea copiilor a constatat că copiii coreeni se clasează pe locul 34 din 38 de țări, în ceea ce privește sănătatea mintală, deși sănătatea lor fizică și abilitățile academice erau în rândurile superioare.

Coreea se confruntă, de asemenea, cu problema gravă a îmbătrânirii rapide a populației.

Potrivit KDI, numărul persoanelor în vârstă din Coreea a crescut cu 4,4% anual din 2011 până în 2020, mult mai mare decât media OCDE de 2,6%.

S-a adăugat îngrijorării și raportul sărăciei persoanelor în vârstă- de 43,4 % începând cu 2019, cel mai ridicat dintre țările OECD – media a fost de 14,8 %

“După ce mi-am pierdut soțul în 2007, am lucrat ca lector independent, predând siguranța traficului copiilor. La acea vreme, câștigam aproximativ 1,5 milioane de woni (1.331 dolari) pe lună, ceea ce nu era suficient, dar bine cât să trăiesc eu însămi timp de o lună “, a declarat o femeie de 69 de ani care locuiește în provincia Gyeonggi, sub condiția anonimatului.

“Dar mi-am pierdut slujba anul trecut după izbucnirea COVID-19 și, deocamdată, îmi cheltuiesc economiile, iar fiica mea mă ajută uneori cu bani. Nu știu cât pot trăi așa. Nici nu sunt sigură dacă îmi pot recupera locul de muncă, după ce această pandemie se va sfârși. Se simte ca și cum viața mea a fost cuprinsă de atâtea incertitudini, iar acest lucru mă deprimă. ”

Park Myung-bae, profesor al Departamentului de Sănătate și Bunăstare Gerontală de la Universitatea Pai Chai, a declarat că guvernul ar trebui să realinieze sistemul social pentru a preveni excluderea cetățenilor în vârstă de la participare.

 

“Guvernul ar trebui să stabilească sisteme mai eficiente care să îi ajute pe oameni să întârzie pensionarea, astfel încât persoanele în vârstă să poată fi independente, din punct de vedere financiar, pentru o perioadă mai lungă de timp”, a spus el. “Guvernul ar trebui, de asemenea, să încurajeze în mod activ oamenii să adere la sistemele de pensii suplimentare administrate de entități private, oferindu-le beneficii fiscale, pentru a se pregăti pentru viitor.”

 

Numbeo, un site care colectează date despre costul vieții la nivel mondial, a lansat o analiză similară care arată că, calitatea vieții Coreei a ajuns pe locul 42 din 83 de țări chestionate în acest an. Clasamentul țării a fost mai mic decât al celor mai multe țări în curs de dezvoltare, cum ar fi Africa de Sud.

 

Site-ul a obținut calitatea vieții fiecărei țări după ce a analizat costul vieții, puterea de cumpărare, poluarea, ratele criminalității, clima și calitatea sistemului de sănătate, precum și timpii de navetă.

 

Citând că, clasamentul țării a fost mult mai ridicat, locul 22 din 67 de țări în 2017, când a fost inaugurat președintele Moon Jae-in, deputatul Kim Gi-hyeon, lider principalului partid de opoziție, Partidul Puterii Populare, a spus: „Calitatea vieții coreenilor a scăzut rapid în timp ce președintele Moon a fost în funcție în ultimii patru ani. Aceasta este rezultatul creșterii prețurilor proprietăților și a altor cheltuieli de trai. ”

 

Numbeo a pus Elveția pe primul loc în ceea ce privește calitatea vieții, urmată de Danemarca, Olanda și Finlanda.




There is 1 comment

Add yours
  1. Doina

    Da sint nefericiti deoarece sint crescuti egoisti de semenii lor Sintem in secolul viteza si viata trece pe linga ei mai mult decit so traiasca Pt ca sint conditionati prin munca munca si asa timpul liber nu exista corect ?🤯❤💙


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.