Yangnyeongsi1

Piața Yangnyeongsi din Seul, o mecca a medicinei tradiționale coreene pe bază de plante

 

Piața Yangnyeongsi din Seul, situată în districtul Dongdaemun-gu, localizat la est de capitală, reprezintă nucleul Seulului în ceea ce privește medicina naturistă. Dacă faci o plimbare prin piață vei fi surprins de multitudinea de arome de ierburi ce plutesc în aer – de la ginseng la curmale și până la rădăcini de vicia sativa de lapte. Mirosul de „hanyak”, adică toate plantele specifice din paleta așa-zisei medicine tradiționale coreene, conferă un sentiment de tihnă și o stare relaxantă pentru mulți dintre vizitatori, deoarece evocă amintirea aromelor pe care aceștia le-ar fi cunoscut odinioară în căminele bunicilor.

Piața Yangnyeongsi din Seul s-a extins, concentrându-se în jurul clinicii Bojewon apărute în perioada dinastiei timpurii Joseon (1392 – 1910), fondată pentru a-i trata pe oameni cu ajutorul plantelor medicinale. Deși clinica nu mai este acum, există mai mult de 800 de magazine specializate în ierburi medicinale în piață, ce sunt distribuite oamenilor aflați în căutare de ingrediente unice.

Seoul K-Medi Center, un centru cultural complex cu scopuri multiple, înființat pentru a promova plantele tradiționale coreene folosite ca medicament, găzduiește programe educaționale, expoziții și activități legate de remedii tradiționale.

De centru se leagă, de asemenea, Muzeul Yangnyeongsi din Seul al Plantelor Medicinale, sala pentru gătit Yaksun și un magazin K-beauty care oferă o varietate de cosmetice și produse pentru podoaba capilară realizate din ierburi medicinale.

Sursă articol: The Korea Herald

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.