16c09df1a5f855d19b39e03a08a57687

Decizie IMPORTANTĂ SUA-Coreea de Sud privind grupul de lucru pentru coordonarea politicii asupra Coreii de Nord

Statele Unite şi Coreea de Sud au acceptat să ia în politica asupra Coreii de Nord, văzut ca o modalitate pentru Washington de blocare a proiectelor intercoreene. Un anunț în acest sens a fost făcut în urmă cu o zi de Ministerul de Externe de la Seul.

În timpul unor discuții ce au avut loc la începutul acestei săptămâni între reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Sung Kim, şi omologul său sud-coreean, Noh Kyu-duk, cei doi au fost de acord “să ia în considerare încetarea grupului de lucru”, consolidând în acelaşi timp cooordonarea la alte niveluri, a declarat ministerul într-un comunicat.

Administraţia preşedintelui sud-coreean Moon Jae In ar vedea încetarea grupului de lucru ca un gest de bunăvoinţă din partea noului preşedinte american Joe Biden, a declarat Ramon Pacheco Pardo, expert în Coreea la King’s College din Londra.

“Din perspectiva sud-coreeană, acesta a fost practic un mecanism pentru ca SUA să blocheze proiectele intercoreene în timpul perioadei Trump”, a spus el. “Ar fi o acţiune politică inteligentă pentru administraţia Biden să pună capăt grupului, în timp ce consultarea între Washington şi Seul va avea loc oricum”, a adăugat el, potrivit Agerpres.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.