escape-from-mongadishu-poster

“Escape from Mogadishu” cu Jo In-sung, un film de box office

Filmul coreean „Escape from Mogadishu” a urcat în fruntea box office-ului din Coreea de Sud, potrivit Korean Film Council (KOFIC).

„Escape from Mogadishu”, cu Kim Yoon-seok, Jo In-sung, Kim So-jin și Heo Joon-ho în rolurile principale, spune povestea personalului ambasadelor sud-coreene și nord coreene, care au scăpat din Mogadischu, capitala Somaliei. Inspirat din fapte reale, „Escape from Mogadishu” este un nou film despre evadarea pe viață și pe moarte a lucrătorilor ambasadelor sud-coreene și nord-coreene, blocate în mijlocul războiului civil somalez. Filmul este regizat de Ryu Seung Wan, regizorul din spatele filmelor de succes „The Battleship Island”, „Veteran”, „The Berlin File” și „The Unjust”.

Filmul a avut premiera pe locul 1 în box office-ul din Coreea de Sud pe 28 iulie, vânzând 126.670 de bilete, cel mai mare record de deschidere pentru un film coreean din acest an și încasând 778.984 de dolari.

Pe fondul crizei cu care se confruntă industria cinematografică coreeană din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, KOFIC a raportat că Asociația Teatrelor din Coreea a permis „Escape from Mogadishu” să obțină 100% din vânzările la box office, până când atinge 50% din break-even point (BEP), în care „realizatorii de filme și-au recuperat, atât bugetele de producție, cât și costurile de tipărire și publicitate”. Într-o situație normală, vânzările sunt împărțite 50:50.

 

„Escape from Mogadishu” a fost filmat în Maroc înainte de pandemia COVID-19 și Jo In-sung a spus că filmul este „extra special”.

 

„Am lucrat la proiecte în care, de obicei, eram singurul lider. Așa că am luat acest rol, pentru că voiam să fac parte din ceva în care pot lucra împreună cu actori veterani. Proiecția filmului, mi-a amintit de timpul în care am lucrat acolo împreună. Deci, acest film mi se pare deosebit de special ”, a spus el în timpul conferinței de presă, a raportat Korea Times.

 

Ultimul proiect de film al lui Jo In-sung a fost filmul istoric „The Great Battle” din 2018. S-a anunțat cu întârziere că acesta a donat 500 de milioane Won (437.000 de dolari) către Fundația Miral Welfare pentru a construi o școală în Tanzania, potrivit SBS News.

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.