Seul se clasează pe locul 3 în topul celor mai bune orașe pentru studenți din întreaga lume

Seul este declarat ca fiind al treilea cel mai bun oraș din lume pentru viața studențească, relatează Korea.net.

Agenția londoneză pentru clasamentul universităților numită QS (Quacquarelli Symonds) a publicat Lista cu cele mai Bune Orașe Studențești 2022 (Best Student Cities 2022) pe site-ul său oficial în data de 28 iulie 2021.

Bazându-se pe criterii precum costul traiului, dorința oamenilor de a locui în aceste orașe, dar și pe opiniile studenților, se pare că Londra a primit scorul cel mai mare, de 100 de puncte, urmată de Munchen din Germania cu 97,4. Pe locul trei se află Seul și Tokio, fiind la egalitate, cu un scor de 96,1.

                                                                                    Sursă foto: Erasmusu.com

Agenția QS susține că Seul a avansat cu 7 poziții față de clasamentul din anul 2019, adăugând că aceasta reflectă reputația foarte bună pe care universitățile din capitală o au atât în rândul angajatorilor coreeni, cât și a celor internaționali. De asemenea, 21 de universități din Seul au apărut în Topul Universităților din întreaga lume 2022 sau “World University Rankings 2022”, întocmit tot de QS.

Dintre motivele pentru care să studiem în Seul, agenția menționează faptul că Seul este un oraș cu o viață de noapte activă, locul perfect pentru a te distra și relaxa, dar și un loc sigur, încărcat de diversitate, un oraș înfloritor și prosper. Un student care a participat la chestionarul agenției QS pentru realizarea clasamentului afirmă următoarele: “Cultura diversă îți oferă o experiență fantastică, iar traiul aici este foarte convenabil.“

                                                                                       Sursă foto: Erasmusu.com

Ca fostă studentă în Seul pentru câteva luni bune în 2019, pot să confirm cele prezentate mai sus, este un oraș sigur, în care este imposibil să te plictisești, în care se întâlnesc mereu tradiția și inovația împletite, un oraș bine pus la punct, mai ales la capitolul transport public. Seul merită cu siguranță vizitat, asta dacă nu cumva aveți șansa să studiați acolo și să îmbinați utilul cu plăcutul.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.