PYH2021081207990001300_P4

Coreea de Sud va trimite doze de vaccin AstraZeneca în Vietnam și Thailanda

Coreea de Sud va dona dozele de vaccin AstraZeneca COVID-19 unor țări precum Vietnam și Thailanda, deoarece are suficiente doze pentru a-și inocula proprii cetățeni și  își dorește să ajute alte țări, a declarat marți, 12 octombrie, ministerul de Externe.

Foto: Yonhap News

Mai exact, Coreea de Sud urmează să livreze 1,1 milioane de doze de vaccin AstraZeneca în Vietnam și 470.000 de doze în Thailanda mai târziu în această zi și vor ajunge în țările respective miercuri după cum a declarat ministerul, potrivit  unui comunicat Yonhap News.

Această este pentru prima dată când Coreea de Sud donează direct vaccinuri COVID-19 către țări străine, cu excepția sprijinului financiar ca parte din programul COVAX.

Luna trecută, președintele Moon Jae-in a declarat în timpul întâlnirii sale cu omologul său vietnamez la New York că Seul va dona națiunii din Asia de Sud-Est cel puțin 1 milion de doze de vaccinuri COVID-19.

Ministerul de Externe a declarat că a decis să doneze vaccinul partenerilor comerciali cheie din regiune pentru a ajuta la protejarea cetățenilor coreeni care trăiesc în acele țări, precum și a rezidenților locali, deoarece majoritatea populației națiunii coreene a fost deja imunizată.

“Guvernul a decis să doneze vaccinurile, deoarece vaccinările pot continua fără întârzieri cu stocurile actuale”, a declarat ministerul într-un comunicat.“Țările au fost selectate după luarea în considerare a cererilor lor, siguranța cetățenilor coreeni care trăiesc în  acele țări, politica externă și situația COVID-19 existentă acolo.”

Această decizie vine în contextul în care aproximativ 40 de milioane de oameni, sau 77,9% din populația din Coreea, au primi deja primele doze de vaccinuri COVID-19 până marți, în timp ce 60% dintre aceștia au acum schema completă de vaccinare, a declarat Agenția Coreeană de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA).

În același timp, ministerul a declarat că va lua în considerare furnizarea de sprijin suplimentar pentru alte națiuni care au nevoie după luarea în considerare a ofertei de vaccin și a ratei de vaccinare a țărilor.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.