vaccine-5873170_1920

Nou RECORD de infectări cu COVID-19 în Coreea de Sud! Este cea mai mare cifră zilnică de la debutul pandemiei

Coreea de Sud a raportat, astăzi, peste 400.000 de cazuri noi de coronavirus, Țar Dimineților Liniștite – așa cum este ea cunoscută – continuând să relaxeze restricţiile în pofida valului de infecţii alimentat de varianta Omicron, informează Agerpres, care citează AFP.

Autorităţile sanitare au declarat că au fost înregistrate 400.741 de cazuri noi, fapt ce reprezintă cea mai mare cifră zilnică din această ţară de la începutul pandemiei, în urmă cu doi ani.

Creşterea numărului de cazuri este “ultima mare provocare” cu care se confruntă ţara, susține Sohn Young-rae, înalt oficial din domeniul Sănătăţii, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit acestuia, Guvernul de la Seul se aştepta ca numărul de cazuri să fie de acest ordin, adăugând că este de părere că ţara se apropie de vârful valului Omicron.

“Dacă vom depăşi această criză, vom fi mai aproape de o revenire la normalitate”, a subliniat el.

Potrivit datelor OMS, Coreea de Sud conduce în clasamentul mondial al cazurilor noi raportate în ultimele şapte zile, cu 2.358.878 de cazuri, urmată de Vietnam, cu 1.795.380 de cazuri.

Marea majoritate a populaţiei sud-coreene eligibile a fost deja vaccinată şi a primit chiar și doza de rapel. În pofida numărului record de infecţii din această ţară de 52 de milioane de locuitori, ratele de mortalitate rămân totuși foarte scăzute drept pentru care ţara a continuat să relaxeze regulile de distanţare socială, sub presiunea micilor întreprinzători şi a coreenilor care desfăşoară activităţi independente. Aceştia susţin că restricţiile impuse în ultimii doi ani le-au împins afacerile pe marginea prăpastiei.

Mai mult decât atât, începând din 21 martie, Coreea de Sud va ridica carantina obligatorie la sosire pentru vizitatorii complet vaccinaţi. În plus de asta, se aşteaptă ca vineri, 18 martie, guvernul să decidă dacă va relaxa şi mai mult actualele directive privind distanţarea socială sau le va menţine în forma actuală, mai artă sursa citată.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.