Top 10 Activitati si Aventuri in Aer Liber

Seulul este un oras care abunda de activitati minunate in aer liber. Fie ca e vorba de windsurfing pe raul Hangang, drumetii pe varfurile accidentate ale Parcului National Bukhansan sau pur si simplu plimbari prin cartier, exista intotdeauna ceva de facut in aer liber, indiferent de anotimp. Cu atat mai mult cu cat aceste optiuni sunt doar la o calatorie distanta, cu metroul sau autobuzul.
1. Raul Hangang
Raul Hangang este cel mai important reper fizic din oras, impartind partea nordica si sudica. Marginit de parcuri si facilitati de agrement pe ambele maluri, este locul perfect pentru inchiriat biciclete, croaziere pe rau, privitul pasarilor sau balacitul si racoritul in piscinele publice in timpul lunilor de vara.
1
2. Cazinourile
Fie ca jucati pe mize mici sau mari, Paradise sau Cazinoul Seven Luck ofera jucatorilor un loc unde sa se poata bucura de jocuri de carti sau de noroc. Seven Luck se afla in Hotelul Millenium Seoul Hilton, ale carui intinderi ofera un ragaz linistit. Cazinoul Paradise face parte din Hotelul Sheraton Grande Walkerhill ce are vedere la raul Hangang.
2
3. Drumetiile
Coreenii iubesc sa faca drumetii prin numerosii munti ai tarii, iar Seulul ofera suficiente cursuri potrivite pentru incepatori, dar si pentru alpinistii de sezon. Muntii Bukhansan, Bugaksan si Inwangsan au de toate, de la plimbari usoare la catarari usoare, toate disponibile in limitele orasului.
3
4. Parcuri tematice
Seulul are multe parcuri tematice diferite, care permit indivizilor si famililor sa se relaxeze impreuna. Marele Parc al Copiilor este unul dintre cele mai faimoase locuri pentru familie din Seul, cu o gradina zoologica, parc de distractii si multe alei pentru plimbari. Lotte World are o varietate de masinarii pe care le gasiti in parcurile de distractii si un patinoar, in timp ce fanii pestilor pot sa mearga la Acvariul COEX pentru minunatii subacvatice.
4
5. Parcuri publice
Parcurile publice din Seul sunt bune pentru a va face sa uitati de agitatia orasului. Seonyudo este o insula pe raul Hangang care este conectata de mal printr-un pod arcuit iconic. Aflat in apropiere de Daehakno, Parcul Naksan gazduieste o mare colectie de sculpturi publice si arta printre plimbari si privelistile orasului.
5
6.  Experiente unice pentru recreere
Cateodata oamenii vor o experienta iesita din comun, ceva ce Seulul este bucuros sa ofere. De la tir si practicatul la distanta cu pistoale la Korea Shooting Club din Myeondong, la provocarile de manevrare a zidurilor de alpinism de la Parcul de Alpinism Eungbongsan, o lume a aventurilor unice va asteapta.
6
7. Sporturi
Iubitorii de sport se pot bucura de numeroasele ligi profesioniste si de amatori, dedicate unei game largi de sporturi. Unul dintre povestile de succes ale Coreei este scena pentru sporturi electronice, unde luptatorii la tastatura se infrunta in jocuri precum League of Legends sau World of Warcraft, la Stadionul E-sports din Yongsan. Pentru mai multe sporturi conventionale, mergeti la World Cup Stadium pentru fotbal si Stadionul Jamsil pentru baseball, al LG Twins si Doosan Bears.
7
8. Canalele din Seul
Ingrijorarea cu privire la mediu si dorinta de a face orasul mai verde pentru cetateni au condus la restaurarea si imbunatatirea facilitatilor de-a lungul numeroaselor canale ce se gasesc in oras. Cel mai faimos este Canalul Cheonggyeocheon care porneste din Gwanghwamun si ajunge pana la raul Hangang, dar si Canalul Yangjaecheon ofera o oaza urbana.
8
9. Plimbari tematice
Turele cu plimbari tematice ii ajuta pe vizitatori sa exploreze unicitatea istoriei si culturii coreene, in ritmul lor. Invatati despre arhitectura traditioala la Universitatea Sungkyunkwan – veche de 600 de ani – vedeti comori arhitecturale ale secolului XX in Daehakno si explorati caligrafia autohtona coreeana, hangeul, in Gwanghwamun.
9
10. Turul Orasului Seul cu Autobuzul – Activitati in Aer Liber
Turul Orasului Seul cu Autobuzul este o modalitate grozava sa treceti usor prin toate partile cele mai interesante ale Seulului. Alegeti intre Oras si Turul Locurilor Vechi, Turul Autobuzului Tarziu si Turul Culturii Traditionale.
10
Sursa text si foto: http://english.visitseoul.net/
Traducere: AleMi Ra



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.