Superstitiile coreenilor in materie de dragoste

Coreenii nu au doar superstitii legate de lucruile sau intamplarile din viata de zi cu zi. Interesante sunt si superstitiile coreenilor in materie de iubire. Printre acestea se numara si superstitia legata de persoanele care au alunite langa buze (gen Cindy Crawford). Coreenii cred ca nu este bine sa te indragostesti de astfel de persoane (in special daca este vorba despre femei) intrucat acestea nu sunt fidele partenerului de cuplu.

O alta superstitie este legata de cadoul pe care il oferi persoanei iubite. Astfel, se spune ca daca ii oferi iubitei/iubitului cadou o pereche de incaltaminte, el/ea te va insela sau te va parasi. Coreenii mai cred si ca, dacă îţi torni singur/singură de băut in pahar, atunci nu-ti vei gasi perechea in urmatorii ani.

Cum armata este obligatorie in Coreea de Sud, se spune ca fetele trebuie sa-si ia la revedere cu zambetul pe buze de la iubitii lor. In caz contrar, acestia le vor parasi. Daca prinzi buchetul la o nunta e motiv de bucurie si nu prea. De ce? Raspunsul este relativ simplu: dupa ce ai prins buchetul ai la dispozitie 6 luni sa te casatoresti. Dac nu reusesti sa “te incadrezi” in acest termen se spune ca nu te vei mai casatori niciodata. Prin urmare, in Coreea, mai degraba te retragi intr-un colt cand vine momentul aruncarii buchetului daca nu esti sigura ca in termini de 6 luni ivi vei gasi sortitul sau, daca il ai deja, daca nu esti sigura ca il vei convinge sa te ia de nevasta.

Pe de alta parte, unele cupluri evita sa se plimbe pe aleea din fata zidului exterior al Palatului Deoksugung, situat in centrul orasului Seul, vizavi de Primărie și Seul Plaza, intru cat se spune ca perechile care fac acest lucru sunt sortite sa se desparta. Această superstiție este, de fapt înrădăcinată în istorie, dupa cum cuplurile casatorite erau nevoite sa mearga in josul acestei cai catre Seul Family Court daca voiau sa divorteze.

Sursa text: seoulistic.com & blog.korea.net

Sursa foto: http://www.allkpop.com/




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.