Taekwondo

Originar din Coreea, Taekwondo este o formă de arte marțiale de autoapărare în care competitorii își folosesc atât mâinile, cât și picioarele. În vremurile antice, coreenii practicau Taekwondo ca pregătire obligatorie pentru război.

1

(O demonstrație de Taekwondo în Times Square, New York)

Odată cu trecerea timpului, Taekwondo a devenit, încetul cu încetul, un sport popular. În 1971 a fost desemnat sportul național al Coreei. În 1973, Primul Campionat Mondial de Taekowndo a avut loc in Seul, iar în 1980, Comisia Olimpică Internațională a adoptat acest sport ca eveniment oficial în cadrul Jocurilor Olimpice. Taekwondo a devenit un sport international practicat de aproximativ 100 de milioane de sportivi de pe întregul glob.

Taekwondo scoate în evidență importanța disciplinei spirituale, iar pentru acest motiv se bucură de popularitate atât printre bărbați, cât și printre femei.

Guvernul Coreei de Sud ajută la trimiterea maeștrilor de Taekwondo în întreaga lume. Forțele Pacificatoare ale Națiunilor Unite predau Taekwondo locuitorilor din teritorii disputate, atunci când sunt staționați. În multe părți ale lumii, Takewondo-ul este un simbol al Coreei de Sud. În ceea ce privește efectele educaționale ale acestui sport, Taekwondo-ul apare ca opțiune pentru tratarea tinerilor suferinzi de diverse dependențe.

Sursa text si foto: http://www.korea.net/

Traducere: Dragus Florentina-Alexandra




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.