Samsung BioLogics a aplicat pentru planul IPO

Bursa locala a anuntat ca “Samsung BioLogics Company, o companie producatoare de medicamente, filiala a grupului sud-coreean Samsung, a aplicat la finalul saptamanii trecute pentru aprobarea preliminara a planului IPO (Oferta Publica Initiala). Surse oficiale, citate de agentia Yonhap, spun ca “bursa coreeana trebuie sa informeze Samsung BioLogics cu privire la rezultatele raportului intocmit de un comitet de expertiza intr-un interval de 45 de zile lucratoare.” Daca planul este aprobat, compania va incepe procesul formal pentru Oferta Publica Initiala, evaluata la aproximativ 3 trilioane woni ($2,7 miliarde).

Samsung BioLogics este un producator de medicamente facute din organisme vii, pentru firme farmaceutice internationale. Compania este detinuta intr-un procent de 51% de catre compania de facto a grupului Samsung, Samsung C&T Corp. si 46,8% de catre Samsung Electronics Company, gigantul international in tehnologie. Samsung BioLogics detine 91% din Samsung Bioepis Company, care dezvolta copii ale medicamentelor biotehnologice.

AEN20160812007600320_01_i

Compania isi doreste sa fie listata pe piata principala de schimb valutar (Korea Composite Stock Price Index – KCSPI) anul acesta. Joo Hyun Joo, un oficial al bursei coreene, a declarat: “Este dificil de spus daca firma va primi usor aprobarea pentru aplicatie. Este decizia comitetului”. Joo a preciat insa ca, daca va fi declarata calificata, compania va putea finaliza procesul de listare in 6 luni. In acest caz, Samsung BioLogics va deveni primul producator de medicamente listat la bursa principala din Coreea de Sud in ultimii 10 ani. Conform raportului situatiei financiare din 2015, profitul net se ridica la 1,9 trilioane won.

Sursa text & foto: http://english.yonhapnews.co.kr

Traducere: Daniela Iscu




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.