Coreea de Sud a deschis un centru cultural în Ottawa, Canada

Ministerul Culturii, Sportului și Turismului din Coreea de Sud a anuntat că a deschis un Centru cultural coreean în capitala Canadei, Ottawa, pentru a aprofunda prietenia de lungă durată dintre cele doua tari și pentru a facilita schimburile culturale.

Centrul, al treizecilea de acest gen la nivel mondial, este dotat cu o sală de expoziție, Institutul de limba coreeană Regele Sejong, o zonă de recepție, o sală multifuncțională și camere de birouri. Sala multifunctională va fi utilizată de către practicanţii de arte marţiale coreene (taekwondo) și cântăreți K-pop. De asemenea, poate fi transformată într-un loc unde se pot organiza conferințe și proiecta filme.

The Korean Cultural Centre Grand Opening at 150 Elgin St. in Ottawa, Ontario, Canada on Sept. 28, 2016.

The Korean Cultural Centre Grand Opening at 150 Elgin St. in Ottawa, Ontario, Canada on Sept. 28, 2016.

La ceremonia de deschidere, care a avut loc miercuri (28 septembrie), la ora 18:00, au participat demnitari din ambele țări, printre care: Graham Flack, ministru adjunct al Patrimoniului cultural canadian; senatorul Yonah Martin; Simon Brault, director și CEO al Consiliului Canadei pentru Arte; Kim Kab-soo, președinte al Serviciului de Informații și cultură coreeană și Jo Dae-shik, ambasadorul coreean în Canada.

La doar o zi dupa inaugurarea oficiala, Centrul a debutat cu programul “Săptămâna Coreei”, eveniment ce a durat pana in weekend si care a cuprins un concert clasic, o seară de filme și spectacole de taekwondo.

Sursa: http://english.yonhapnews.co.kr/

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.