the-legend-of-the-blue-sea-poster-1

“The Legend of the Blue Sea”- cel mai asteptat serial al sfarsitului de an

Iata ca a venit si ziua cea mare, ziua mult asteptata de toti fanii serialelor coreene! In aceasta seara are premiera serialul “The Legend of the Blue Sea” (“푸른 바다의 전설”) cu Lee Min Ho si Jun Ji Hyun in rolurile principale. Acest serial este genul comedie romantica si fantastica si va avea 20 de episoade (ce urmeaza sa fie confirmate). Serialul va fi difuzat de postul SBS in fiecare miercuri si joi de la ora  22:00 (ora coreeana). Acest proiect este opera regizorului Jin Hyuk, cel care s-a ocupat si de dramele: ”Doctor Stranger”, “The Master’s Sun”, “City Hunter” si “Shining Inheritance”. Scenariul este semnat de Park Ji Eun, autoarea din spatele dramelor de succes: “The Producers”, “My Love From The Star” si “My Husband Got Family”.

the-legend-of-the-blue-sea-poster-1

Poveste

Drama este inspirata dintr-o legenda clasica din Joseon care a aparut in prima colectie de basme populare coreene si prezinta, initial, cum un pescar captureaza si elibereaza o sirena, dar si povestea de  dragostea care se infiripa intre fiului unui nobil din epoca Joseon si acea sirena. Mai exact acesta drama se va axa pe un personaj atipic, ultima sirena din lume, Shim Chung (rol interpretat de Jun Ji Hyun), care se afla in mare pericol.  Ea traieste o poveste de dragoste care rezista pe parcursul vecurilor si este manata de o mare dorinta pentru a merge mai departe. O intamplare ciudata sau destinul o aduc pe aceasta in prezent, in era moderna din orasul Seul. Oare va reusi ea sa se adapteze vietii agitate si neobisnuite din acea lume?

Jun Ji Hyun va juca rolul Shim Chung, ultima sirena din lume care a facut o promisiune in trecut si se afla in cautarea iubirii sale din Joseon, cel care a salvat-o si de care s-a indragostit iremediabil. Viata ei ia o intorsatura neasteptata cand se vede transportata in viitor, intr-o lume necunoscuta si unde il intalneste pe Heo Joon Jae. Lee Min Ho il va interpreta pe Heo Joon Jae, un geniu escroc fermecator care pe deasupra seamana foarte mult cu fiul nobilului din Joseon, cel care a salvat sirena de la moarte. In prezent el lucreaza cu Jo Nam Doo (Lee Hee Joon), un escroc priceput care se dovedeste a fi profesorul lui Joon Jae in “arta” inselatoriilor. Mai exista si Cha Shi Ah (Shin Hye Sun), prietenul lui Joon Jae care ar putea fi  singurul sprjin pe care tanara Shim Chung il va avea in aceasta lume necunoscuta ei. Cum va reusi sirena sa se adapteze vietii sale noi si care va fi relatia dintre ea si Joon Jae ramane sa descoperim urmarind acest serial.

Distributie:

Distributie principala:

Alti actori:

Aparitii:

Jun Ji Hyun este o actrita foarte indragita de foarte multi fani, sigur o recunoasteti dupa rolurile sale in dramale: “My Love From the Star” (SBS/2013-2014), ”Happy Together” (SBS/1999), ”Fascinate My Heart” (SBS/1998), dar si din filmele: “Assassination”(2015), ”The Berlin File” (2013),“The Thieves” (2012), ”Snow Flower and the Secret Fan” (2011), ”Blood: The Last Vampire” (2008), “A Man who was Superman” (2008), ”Daisy” (2006), ”Windstruck” (2004) sau ”My Sassy Girl” (2001).

Lee Min Ho este unul dintre cei mai apreciati actori coreeni, s-ar putea spune ca este un star de top al momentului. Cred ca nu exista fan care sa nu fi vazut cel putin una din dramele in care a jucat el, de la “The Heirs” (SBS/2013), ”Faith” (SBS/ 2012), ”City Hunter” (SBS/2011), ”Personal Taste”(MBC/2010), ”Boys Over Flowers” (KBS2/2009), ”But I Don’t Know too” (MBC/2008) si pana la ”I am Sam” (KBS2/ 2007). A mai aparut si in filme ca: “Bounty Hunters” (2016) si ”Gangnam Blues” (2015).

Curiozitati:

  • Povestea acestei drame are la baza un basm despre o sirena care a fost publicat intr-o antologie numita “Eou Yadam” aparut in era Joseon si scris de Yun Mong In.
  • Reprezinta ultima aparitie pe care o va face superstarul Lee Min Ho inainte de a se inrola in armata.
  • De asemenea este primul rol pe care il va interpreta actrita Jun Ji Hyun dupa ce a dat nastere anul acesta primului ei copil.
  • ”Legend of the Blue Sea” va lua locul dramei difuzate pana de curand de SBS , “Incarnation of Envy” (sauJealousy Incarnate”).
  • Filmarile pentru aceasta drama au inceput din 19 august si s-au desfasurat in mai multe locatii precum: Spania, Palau si in Goesan, din Provincia nordica Chungcheong.

Pentru a va face o idee despre aceasta drama, puteti sa urmariti cateva filmulete aici:

Teaser 1: https://www.youtube.com/watch?v=O2ddIQB2R8c

Teaser 2: https://www.youtube.com/watch?v=i-30_sDoiNc

Teaser 3: https://www.youtube.com/watch?v=OP5B5eBt6iU

Teaser 4: https://www.youtube.com/watch?v=fS0ZxXTyZUk

Se preconizeaza ca acest serial va putea fi urmarit cu subtitrare in exclusivitate pe Viki.com (cel mai probabil va fi disponibil cu Viki Pass, adica cu plata).

Eu imi pregatesc floricelele si  sunt foarte nerabdatoare sa vad  primul episod. Presimt ca ne vom distra foarte tare urmarind interactiunea celor doua personaje.

Vizionare placuta!

Surse: koreandrama.org, allkpop.com, http, asianwiki.com

Traducere: Daniela Coman

the-legend-of-the-blue-sea-poster-2 001 007 009 016 017 019 021 the-legend-of-the-blue-sea-1 the-legend-of-the-blue-sea-2




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.