AEN20170302004300315_01_i

Se reiau turile nocturne în Palatul Gyeongbok începând cu finalul lunii martie

Conform declaraţiei Administrației Patrimoniului Cultural (CHA), citate de agentia de presa Yonhap, tururile de noapte din acest an de la palatul Gyeongbok, unul dintre cele 5 palate regale din Seul, va începe cu întârziere în această lună. Potrivit CHA, programul sezonier de primăvară, programat să îşi aibă startul pe data de 20 martie şi să dureze pana pe 14 aprilie, va include o reinterpretare modernă a unei cine regale cu 12 farfurii și priveliştea pe timp de noapte de pe muntele Inwang către Pavillionul Gyeonghoeru.

În această fotografie furnizată de către Administrația Patrimoniului Cultural, participanții la “Gyeongbok Palace Starlight Tour” experimentează o cină regală.

Turul ghidat va începe cu o cina acompaniată de un spectacol de muzică tradițională coreeană. Conduşi de un ghid turistic îmbracat in costum tradițional coreean, vizitatorii vor explora “Jipgyeongdang” și “Hamhwadang”, două din camerele regale ale reginei.

Turul va include, de asemenea, o oprire în “Hwangwonjeong”, un pavilion cu două niveluri hexagonale construit pe o insuliță situată în eleşteul regal, și o alta în “Jibokjae”, biblioteca regelui Gojong, utilizată ca loc de întâlnire cu trimișii străini. In mod normal, aceste pavilioane nu sunt deschise pentru public pe timp de noapte, dar se vor deschide în mod exclusiv participanților la excursiile nocturne. Apogeul programului va fi ofeit de priveliştea nocturnă de pe Muntele Inwang și de eleşteul regal văzut de la al doilea etaj al Gyeonghoeru.

Gyeonghoeru este cel mai frumos spatiu din palat şi a fost folosit pentru banchetele regale susţinute în onoarea trimișilor străini din timpul dinastiei Joseon (1392-1910).

Turul se va realiza de două ori în fiecare zi a saptamanii, la orele 18:30 și 19:40. Fiecare tur poate găzdui până la 60 de vizitatori pentru 50.000 de woni (44 $) de persoană. Biletele pot fi achiziționate prin intermediul site-ul Auction: http://www.auction.co.kr. (Traducere: Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.