AEN20170303007200315_01_i

Autoritatile portuare din Incheon, ingrijorarea cu privire la posibila scadere a navelor de croaziera din China

Incheon, portul principal din Coreea de Sud de ancorare a navelor de croaziera, “fierbe” de cand a aflat ca guvernul chinez a ordonat agentiilor sale de calatorii sa stopeze vanzarea de pachete turistice in Coreea de Sud, aceasta actiune fiind o repercursiune a faptului ca Seulul inainteaza implementarea sistemului american avansat anti-racheta (THAAD).

Potrivit agentiei de presa sud-coreene Yonhap, China critica dur deciza Seulului de a inplementa sistemului THAAD, pe care il vede ca pe o amenintare la adresa securitatii sale, autoritatile de la Beijing sustinand chiar ca vor recurge la  repersalii daca implementarea acestuia va fi finalizata.

Intre timp, pentru anul in curs au fost anuntate 43 de vizite programate ale navelor de croaziera in portul Icheon, cu 30 de plecari din China, ceea ce reprezinta un procent de 70% din totalul vizitelor de croaziera pe 2017. Un oficial al Autotitatii Portuare Incehon (IPA) a declarat: “Cu toate acestea, este de temut sa vezi o scadere brusca a navelor de croaziera din China pe fondul controverselor privind implementaea THAAD”.

In fapt, o nava de coraziera si-a anulat recent progamul sau din luna iunie de a aduce 4.200 de turisti din esticul oras port, Tianjin, a declarat un oficial IPA. “Vom uramari cu mare atentie evolutia THAAD, desi inca nu au fost anuntate intentii de a anula implementarea”, a declarat oficialul.

Anul trecut, Iacheon a primit un total de 62 de vase de croaziera care au adus 165.000 de turisti, in cazul a 75.8% din totalul acestora, plecarile au fost din China.

Intre timp, IPA si guvernul central construeisc impreuna un nou teminal de transport international de calatori in Incheon, cu o investie de 670 de miliarde de woni (580.48 milioane $). Terminalul, capabil sa gazduiasca cel mai mare vas de croaziera din lume, este progrmat sa aiba deschiderea oficiala in a doua jumatate a anului 2019, mai arata Yonhap. (Traducere: Damian Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.