Uljin Snow Crab Festival – o altă modalitate de a spune „Adio!” sezonului rece

În fiecare an, la inceputul lunii martie, în portul Hupo (후포) din provincia Gyeongsangbuk-do, Uljin, care este renumit pentru marea sa limpede ca un cristal în timpul sezonului crabilor, are loc Uljin Snow Crab Festival (붉은 대게 축제). Editia de anul acesta a festivalului a avut loc in perioada 2-5 martie. Evenimentul este relativ mic în comparatie cu alte festivaluri similare din Coreea, dar foarte interesant, cu o combinație de mâncăruri delicioase și un peisaj marin frumos, ce diferenţiază acest festival de cele din alte regiuni.

Astfel, pe 2 martie, vizitatorii au luat parte la ceremonia de deschidere a evenimentului ce a avut loc in portul Hupo din Uljin, asistand ulterior la diversele activitati din în Piața Hanmaeum. Ca in fiecare an, organizatorii i-au asteptat cu tot felul de surprize si evenimente care mai de care mai antrenante, de la demonstraţiile de gătit crabi de zăpadă, folosind rețete din diferite bucătării ale lumii, la pescuit, acestia avand, de asemenea, ocazia să priveasca răsăritul soarelui de pe puntea unei ambarcaţiuni. Mai mult decat atat, vizitatorii si localnicii deopotriva au putut lua parte la încercarea de a ajunge în Cartea Recordurilor cu un imens kimbap/김밥 (bine-cunoscutul sushi coreean -n.r.) umplut cu crab, moment ce a reprezentat punctul culminant al festivalului.

       

În plus, au existat diverse acţivităţi menite sa aduca buna-dispozitie in randul participantilor le eveniment, cum ar fi scrierea dorințelor pe carapace de crab, canotajul, testarea gratuită de crabi de zăpadă roșii și degustarea unor băuturi alcoolice tradiționale coreene. Acestora li s-au adaugat piața de tranzacții directe pentru produsele ecologice agro-piscicole, promovarea afacerii cu crabi de zăpadă roșii, o zonă dedicata fotografierii bărcilor de pescuit, o expoziție de lucrări caligrafice și expoziție de fotografie a relicvelor din timpurile preistorice ale portului Hupo.

Pentru gurmanzi, organizatorii au pregatit si un concurs de mâncat crabi de zăpadă, iar dacă acestora nu le-au fost pe plac crabii sau au vrut să încerce şi alte feluri de mâncare pe bază de fructe de mare, au avut la dispoziţi o gamă variată de reţete realizate cu fructe de mare proaspăte si foarte apetisante. Ca orice eveniment care se respecta, Festivalul Crabilor de Zapada din Uljin s-a terminat cu un imens foc de artificii, in aplauzele tuturor celor prezenti, si spre incantarea copiilor.

Traducere: Corina Stan

Material realizat din mai multe surse




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.