AEN20170628009500315_02_i

Pianistul Sunwoo Yekwon: “Concurez pentru a nu lasa loc de niciun regret”

Pianistul Sunwoo Yekwon a declarat miercuri, 28 iunie, ca s-a alaturat unei competitii globale recente, unde a castigat medalia de aur, pentru a nu lasa loc de regrete, informeaza Agentia de stiri Yonhap.

La o conferinta de presa sustinuta la Centrul Sejong pentru Arte Interpretative din Seoul, castigatorul concursului international de pian Van Cliburn din 2017 a afirmat ca este atat de recunoscator pentru oportunitatile pe care le-a dorit cu disperare.

“Am primit un rezultat rau la o competitie importanta din cauza lenei mele. Acest lucru (Van Cliburn) a fost probabil ultimul concurs la care am putut participa din cauza unei limite de varsta si m-am alaturat pentru a nu lasa niciun loc de regret”, a declarat el unui grup de reporteri locali.

Pe 10 iunie a castigat concursul de pian la nivel mondial, care a avut loc la Fort Worth, Texas, devenind primul coreean care a facut acest lucru, deoarece competitia a avut loc pentru prima oara in 1962.

Conform Yonhap, pianistul in varsta de 28 de ani a interpretat in ultimele runde ale concursului “Cvintetul de pian al lui Dvorak” in A Major, op. 81 si Concertul de pian nr. 3 al lui Rachmaninoff in D minor, Op. 30.

In 2015, Sunwoo Yekwon a fost eliminat in prima runda a celei de-a 17-a editii a Concursului International de Pian Fryderyk Chopin din Varsovia, unde a castigat un alt pianist sud-coreean, Cho Sung-jin.

“La acea vreme eram un pic cam plin de mine. Dar, pentru aceasta competitie am exersat intr-adevar mult, pana la un punct in care oamenii din jurul meu s-au ingrijorat ca as putea claca chiar inainte de inceperea competitiei. Insa nu am vrut sa regret mai tarziu ca nu am muncit destul de mult”, a explicat pianistul.

Adaugand ca participarea la competiție a fost o experienta stresanta, el a continuat: “Cand m-am ridicat imediat ce au anuntat ca am ajuns in runda finala, m-am clatinat putin. Fiind intr-o competitie a fost foarte stresant. Am incercat sa ma controlez gandindu-ma ca sunt acolo sa interpretez, nu sa concurez”.

Sunwoo Yekwon, care a studiat la Liceul de Arte din Seoul si a mers la Scoala Juilliard din Statele Unite, a castigat diverse concursuri internationale de muzica clasica, printre care Concursul international de muzica Sendai in 2013 si Premiul international german de pian in 2015.

“Vreau sa devin un pianist sincer care sa impartaseasca sentimentele pozitive precum fericirea si confortul pe care le-am experimentat prin muzica”, a incheiat el, afirmand ca in decembrie intentioneaza sa organizeze doua concerte solo in Seoul. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.