suspicious-partner-episodes-9-10-23

Telespectatorii prefera personajele sarace, dar realiste, in locul celor bogate

Telespectatorii se regasesc mai mult in personaje sarace, dar realiste, decat in personajele din inalta societate din drame si spectacole de varietăți. Acele personaje “obisnuite” si stramtorate, care lucreaza suplimentar si numara putinii bani pe care i-au castigat au prins  foarte mult la telespectatorii a caror viata nu este foarte diferita de a acestor personaje.

In drama de success de la SBS “Suspicious Partner”, Eun Bong-hee, interpretata de Nam Ji-hyun, este un avocat care trece printr-un examen national dur, dar nu reuseste sa se angajeze la o firma de avocatura. Ea isi deschide propriul birou, insa, in cele din urma falimenteaza deoarece nu poate obtine clienti.

Cu parul ciufulit si niste ochelarii grosi, ea arata mai mult ca un student care se pregateste pentru un examen de baro decat un avocat profesionist. Dar are o inima puternica. Ea lucreaza cu jumătate de norma la un mic institut de taekwondo si se incurajeaza singura: “Va veni o si o zi buna la urma urmei, dar numai daca voi continua sa merg!”

Seria de la KBS “Fight for My Way” a prezentat-o pe Choi Ae-ra, interpretata de Kim Ji-won, care viseaza sa devina un reporter, dar care lucreaza in calitate de functionar al biroului de informatii din magazin, din cauza studiilor sale slabe. La un interviu pentru un post de stiri, atunci cand intervievatorul spune: “Pasiunea cuiva trebuie sa fie dovedita de studii si experienta”, ea raspunde, “Cand altii au plecat sa studieze si să faca munca de voluntariat, eu a trebuit sa raman si sa-mi castig existenta”.

Trailerul remarcabil al dramei, care a prezentat scena similara cu un interviu real la un conglomerat major, a castigat 220.000 de vizite pe portalul video al postului de televiziune.

Intre timp, show-urile de varietati prezinta celebritati, care au probleme financiare asemeni altor oameni obișnuiti. Vedetele TV Yoon Jung-soo, 45 de ani, si Lee Sang-min, 44 de ani, au creat personaje unice si au fost poreclite “icoanele falimentului”, vorbind deschis despre falimentul lor.

Pe masura ce se afla in proces de achitare a datoriilor, economisirea celor mai mici lucruri a devenit o parte a vietii lor de zi cu zi in fata camerei. Actorul Lee Si-eon, din reality show-ului de la MBC “I Live Alone”, spune ca este obisnuit sa cumpere lucruri de la mall-urile second-hand online.

“Ma simt mai atasat de celebritatile ale caror vieti nu difera de a mea decat de celebritatile care duc un stil de viata ostentativ”, a spus un tanar cautator de locuri de munca.

Persoanele din industrie spun ca popularitatea acestor personaje apropiate de viata reala este strans legata de situatia condamnata a tineretului de astazi. Somajul in randul tinerilor a atins 11%, sau 1,2 milioane in ultima vreme, iar datoriile populatiei din Coreea se ridicau la 1,359,7 trilioane de woni (1,2 trilioane de dolari) in martie, potrivit Bancii Coreei.

Datoria medie a unui cetatean coreean este de 26 de milioane de woni. Chiar daca o persoana isi gaseste cu succes un loc de munca, aceasta ar cheltui o mare parte din salariul sau pentru a-si achita datoriile, transformandu-si viata de zi cu zi intr-o lupta.

“Telespectatorii pot avea parte de un anumit confort prin reflectarea situatiei lor in lupta pentru existenta a acelor personaje din drame si reality show-uri”, a declarat Ha Jae-keun, critic cultural.

Sursa: Koreatimes

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.