740(301)

Activistii dezvaluie istoria intunecata a insulei Jeju

Insula Jeju este cea mai populara destinatie turistica din Coreea. Cu toate acestea, Baek Ga-yoon si Kang Eun-joo, co-reprezentanti ai Jeju Dark Tours, dezvaluie amanunte despre istoria intunecata a insulei.

Jeju Dark Tours, un grup civic, ofera informatii despre tragediile care au avut loc printre atractiile turistice celebre ale insulei.

“Turistii iubesc plaja Hamdeok, dar ei nu stiu ca plaja alba se afla acolo unde numerosi civili au fost ucisi cu zeci de ani in urma”, a declarat Baek pentru The Korea Times. “De fapt, cea mai mare stanca din Jeongbang Falls a fost folosita pentru a expune trupurile neinsufletite ale victimelor ucise in timpul masacrelor, iar cadravele sunt inca ingropate sub Aeroportul International Jeju”.

Intre aprilie 1947 si mai 1954, in urma unei campanii de represiune anticomunista sprijinita de guvern a fost ucisa aproximativ 10% din populatia insulei Jeju, estimata la aproximativ 30.000 de barbati, femei si copii, un incident care a devenit cunoscut sub numele de “Masacrul din Jeju”.

“Imi amintesc in mod sincer dezastrul feribotului Sewol, in 2014, unde 304 de persoane si-au pierdut viata, iar tragediile ar trebui comemorate sa nu se repete”, a spus Baek.

Afirmand, de asemenea, ca exista aproximativ 800 de situri istorice legate de revolta, dar acestea nu sunt bine conservate, iar unele dintre locuri raman abandonate.

“Deoarece turistii din Coreea de Sud intrebata despre istoria destinatiilor lor turistice in tari straine, strainii care se intalnesc in Jeju sunt, de asemenea, curiosi de istoria sa. De asemenea, planificam sa punem spoturile exacte pe hartile online postate de Google, Naver si Daum, astfel incat turistii sa poata vizita cu usurinta aceste locuri”, a afirmat Baek.

Cand a lucrat pentru Solidaritatea Poporului pentru Democratie Participativa, cel mai mare grup civil din Coreea de Sud, Baek a fost responsabila de solidaritatea internationala cu ONG-urile straine si cu organizatiile Natiunilor Unite. Ea crede ca reflectarea istoriei intunecate a peninsulei ar ajuta la rezolvarea tragediilor in curs de desfasurare din tarile vecine, inclusiv refugiatii Rohingya din Myanmar.

“Intr-o zi, am citit un articol intitulat “Un soldat mi-a aruncat fiul in bratele mortii”. Am crezut ca povestea este despre masacrele din Jeju, dar descria de fapt o naratiune a mamei lui Rohingya”(…) “Multe dintre problemele actuale sunt inradacinate in istorie, in timp ce exista cruzimi asemanatoare. De exemplu, extremistii din Coreea folosesc deschis Grupul Tineretului Nord-Vest, grupul anticomunist care a contribuit la Masacrul din Jeju, deoarece societatea nu a reflectat cu privire la greselile istorice si eradicarea grupului “.

Nu intentioneaza sa perturbe relaxarea pretioasa a turistilor prin amintirea unor scene sangeroase. Pentru a satisface diverse persoane din diferite natiuni, regiuni si generații, Baek elaboreaza programe si rute de calatorie personalizate. “In timp ce proiectam programele, luam in considerare in special copiii. De asemenea, cream programe pentru a descoperi mediul inconjurator, bunurile si artele culturale ale Insulei Jeju, care au ca tema incidentul din 3 aprilie”, a incheiat ea. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.